Відсьогодні пластикові пакети продаватимуть мінімум за 2 гривні

З першого лютого, в Україні набирають чинності норми закону про обмеження обігу пластикових пакетів (1489-IX). Вони передбачають продаж великих пакетів за встановленими мінімальними цінами. Тепер у магазинах, закладах харчування та сфери послуг пакети для пакування або транспортування продаватимуться за цінами від 2 грн.

Ще 20 грудня Уряд встановив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. 

Так, мінімальні роздрібні ціни на пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть: 

2,00 грн – пакет без ручок і бокових складок;  2,50 грн – пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок;  3,00 грн – пакет з ручками та боковими складками. 

Крім того, з 10 березня 2022 року забороняється розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (зі стінками товщиною менш як 15 мікрометрів), тонких (зі стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.


Теги: магазини

Переглядів: 2467
Поширень: 2

Останні новини