З першої ночі комунальники прибирають Вінницю від снігу та посипають дороги

Сьогодні, восьмого лютого, о першій годині ночі спецтехніка виїхала прибирати місто від снігу та посипати дороги і тротуари протиожеледною сумішшю.


За прогнозами Вінницького обласного центру з гідрометеорології, сьогодні у Вінниці очікуються невеликі опади, на дорогах ожеледиця, пориви вітру 15-20 м/с. Температура впродовж доби буде близько 0 градусів. 


Завтра, дев’ятого лютого, у місті буде хмарно з проясненнями, місцями ожеледиця. Стовпчики термометра вночі показуватимуть від двох градусів морозу до трьох градусів тепла. Вдень буде від нуля до 5 градусів тепла.


На дороги Вінницької громади виїхала 21 одиниця спецтехніки.

«Спочатку спецтехніка посипає головні магістралі міста, а потім - другорядні вулиці. Наразі автошляхи Вінниці повністю розчищені. Часто робота снігоприбиральної техніки ускладнювалась через автомобілі, які стояли на узбіччях доріг. Шановні водії, не залишайте власний транспорт вздовж автошляхів, не перекривайте проїжджі частини та під'їзди до будинків. Також закликаю автомобілістів дотримуватися дистанції зі спецтехнікою. Такі елементарні правила допоможуть комунальним службам якісно прибрати місто від наслідків снігопаду та безперешкодно посипати дороги і тротуари протиожеледними матеріалами», - розповів начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський.

До прибирання снігу на прибудинкових територіях залучили майже 300 двірників. Вони з шостої години ранку розчищали сніг та посипали доріжки протиожеледними засобами.

Інспектори Муніципальної варти продовжують контролювати належне утримання прилеглих територій комерційних приміщень. Лише за лютий працівники Муніципальної варти склали 4 протоколи підприємцям за невжиття протиожеледних заходів, надали 22 приписи управляючим компаніям, 33 – суб’єктам господарювання.



Переглядів: 2718
Поширень: 0

Останні новини