У Вінниці реалізували проєкт «Вінниця – РЕ:конструкція минулого»

У Вінниці п'ять будівель, які колись прикрашали місто та відігравали важливу роль у його житті, тепер можна побачити на інформаційних стендах поряд з місцями, де ці споруди були розташовані.

Про це повідомляє департамент маркетингу міста та туризму в місті Вінниця.

В рамках проєкту «Вінниця – РЕ:конструкція минулого» була розроблена візуалізація втрачених архітектурних та оборонних пам’яток міста. Це стало можливим завдяки створенню аксонометричних проєкцій (наочні зображення просторових форм методом паралельного проєктування) та відеопрезентацій. Наразі відтворено п'ять об’єктів:

1) Вінницький замок на Замковій горі (за ілюстрацією 1552 р.);

2) Оборонні споруди історико-архітектурного комплексу «Вінницькі Мури»;

3) Фрагмент лінії забудови Миколаївського проспекту (вул. Соборна);

4) Будівля «Народного Дому» (пл. Героїв Чорнобиля);

5) Вознесенський храм на Замості (пл. Перемоги).

Проєкт «Вінниця – РЕ:конструкція минулого» реалізовано ГО «Креативний Простір /  Creative Space» у партнерстві з Музей Вінниці та Державний архів Вінницької області з метою популяризації культурної спадщини міста та відтворення образів втрачених архітектурних об’єктів.

На думку авторів ідеї, рівень самоідентифікації міської громади зростає. Невід’ємними компонентами міського розвитку став інтерес до культурної спадщини та історичного минулого Вінниці, у тому числі відображених в архітектурі. Тому проєкт спрямований на дослідження історичного та сучасного ландшафтів місцевого середовища.

Фінансування ініціативи здійснювалося в рамках «Програми надання фінансової підтримки інститутам громадянського суспільства на реалізацію соціально-культурних проєктів на території Вінницької міської територіальної громади».

Щоб познайомити вінничан та гостей з історією втрачених об’єктів міста і дати можливість більше дізнатися про проєкт, представники Музею Вінниці навесні проведуть екскурсії по місцях, де розташували стенди з візуалізацією споруд минулого. Анонси з’являтимуться у березні на сторінках Музей Вінниці, а також культурному порталі VinCulture Code і сторінці Департамент маркетингу міста та туризму у Facebook.

Більше інформації про проєкт можна знайти на сторінці громадської організації «Креативний Простір /  Creative Space» https://www.facebook.com/creativprostir/.


Теги: Вінниця

Переглядів: 2904
Поширень: 0

Останні новини