Вінничани та гості області 1373 рази порушували митні правила

Про це свідчать протоколи, складені Вінницькою митницею ДФС протягом січня-серпня поточного року.  Майже половина з них – за перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів. Ще понад півсотні  протоколів було складено за недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів, видачу їх без відповідного дозволу або ж втрату. Загальна вартість предметів митних правопорушень - 5,4 млн грн. При цьому було вилучено предметів порушень в 133 справах на загальну суму 742 тис. грн.

У боротьбі з правопорушниками вінницькі митники активно взаємодіють з правоохоронними органами. Так з початку року до територіальних підрозділів Нацполіції України та Служби безпеки України було направлено 31 повідомлення про кримінальні правопорушення за ознаками злочинів, передбачених ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), ст. 333 (Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю), а також ст. 358 та 366 Кримінального кодексу України за фактом підроблення документів.

Також Вінницькою митницею з початку року було розглянуто 678 справ щодо митних правопорушень. Накладено штрафів на суму 6,1 млн. грн., стягнуто штрафів на суму 1,8 млн. грн.



Переглядів: 1489
Поширень: 0

Останні новини