На Старому місті розпочали комплексну реконструкцію вулиці Шепеля 

Капітальний ремонт вулиці Я. Шепеля - логічне продовження інфраструктурних проєктів, які реалізували на Старому місті. Вулиця стане ще одним прикладом проєкту комплексної реконструкції. Пішоходи, велосипедисти, водії та інші учасники руху відчують покращення. Сьогодні Сергій Моргунов проінспектував хід робіт на вулиці Шепеля. 

«Фактично з 2018 року ми більше почали приділяти увагу розвитку інфраструктури, в першу чергу – дорожньої. У два етапи провели реконструкцію вулиці Данила Нечая, відремонтували вулицю Якова Гальчевського. Що стосується вулиці Якова Шепеля, то реконструкція цієї ділянки дозволить розвантажити рух на вулиці Данила Нечая в напрямку вулиць 8 Березня і Маяковського. Комплексна реконструкція вулиці - це якісна дорога і тротуари, велодоріжки, освітлення, сховані під землю комунікації, камери відеоспостереження, озеленення, зупинки. Все для того, щоб було комфортно і безпечно всім учасникам дорожнього руху», - говорить Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Роботи проведуть комплексно:

оновлять проїжджу частину та тротуари за сучасними стандартами встановлять чотири павільйони для зупинок громадського транспорту,  облаштують велодоріжки.  прокладуть нове LED-освітлення встановлять п’ять камер відеоспостереження висадять півсотні дерев.

Загалом відремонтують ділянку вулиці протяжністю 700 м. Наразі, як повідомив директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк, підготовчі роботи майже виконані.

«Капітальний ремонт будемо проводити комплексно. Інженерні комунікації сховаємо під землю, що дозволить зручно обслуговувати мережі. Також у планах повністю замінити водогін. Покладемо і новий асфальт. Загальна площа дорожнього покриття, яке підлягає асфальтуванню - 7300 м2. За проєктом пішохідна частина сформована з кожного боку вулиці. Тут передбачена і велосипедна інфраструктура. Велодоріжка, шириною 2,5 м, відокремлюватиметься бетонним поребриком на червоному асфальті за прикладом вулиці Гальчевського», - каже Юрій Семенюк.

Реконструкцію вулиці Якова Шепеля проводять за рахунок коштів бюджету територіальної громади. Загальна вартість проєкту – 27 млн грн. Завершити капітальний ремонт планують на початку літа.



Переглядів: 2179
Поширень: 0

Останні новини