Волонтери з Вінниці ремонтують автівки та везуть у зону бойових дій для військових

Від початку повномаштабного вторгнення росії до України передав захисникам волонтер Денис Романовський 14 відремонтованих автівок, 6 із них заповнених ліками, оптикою, карематами — передав литовський волонтер Йонас Охман. Зараз за словами, Романовського, у військових є потреба у мікроавтобусах і позашляховиках. З ремонтом автівок безкоштовно допомагають вінницькі автомеханіки.

Денис Романовський, починаючи з 24 лютого вже тричі зʼїздив до зони бойових дій. Техніку для бійців волонтер збирає та ремонтує останніх 8 років. Каже, те що ми матимемо повномаштабну війну відчував і знав завжди, тому і не припиняв допомагати армії. За останніх 19 днів вже передали 12 автомобілів.

“Ми встигли зробити три рейси з допомогою. Завозили оборонцям Києва, Сєвєродонецька, Запоріжжя, Мелітополь”, — каже волонтер.

6 автівок — це допомога з Литви від волонтера Йонаса Охмана, — каже Денис Романовський Їх пригнали з з-за кордону зі сторони Волині вщент заповненими допомогою.

“Є дрони, тепловізори, прилади нічного бачення, планшети, ноутбуки. Передають люди все що мають. Є тактичні рюкзаки, спальники, каремати, ліхтарі. Це все було завантажено, пройти не було де", — каже Олександр Казьмерюк, автомеханік, волонтер.

Позашляховиків та мікроавтобісів зараз потребують багато підрозділів, — каже Денис Романовський. Кілька закрили, на черзі ще кілька.

Наразі, каже люди перераховують гроші, майстри як і раніше, безкоштовно ремонтують, навіть, перестали брати комерційні замовлення. Проблема — знайти потрібні автівки для військових.

"Техніки не вистачає. Зараз немає можливості їх евакуювати через обстріли. Актуально мікроавтобуси і позашляховики. Поїдемо на польський кордон, заберемо ще 2 мікроавтобуси. Ми їх придбали. Вони вже повні допомоги", — говорить Романовський.

Полагоджені автівки військовим Денис Романовський разом з іншими волонтерами планує відвезти незабаром.


Теги: волонтери

Переглядів: 2794
Поширень: 1

Останні новини