Українці платитмуть менше за бензин та дизель

З 18 березня в Україні знизилася ціна на бензин та дизпаливо.

Відтепер за дизель доведеться платити на 5 гривень менше (зниження з 44,90 до 39,96 за літр). Бензин здешевшав більш ніж на 7 грн (зниження з 43,52 до 35,76 грн. за літр).

Про це повідомили у прес-службі Міністерства економіки. Там пояснили, що раніше Верховна Рада ухвалила закон, який скасовує акциз на паливо та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%.

«Завдяки цьому ми досязгаємо балансу, коли за рахунок радикального зниження податків ціна знижується. Завдяки цьому ми маємо можливість акумулювати достатньо ресурсів для проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, у тому числі продуктів харчування. Доступне паливо дозволить активувати низку економічних процесів, які наблизять Україну до перемоги», — йдеться у повідомленні.

Раніше експерт «Консалтингової компанії А-95» Сергій Куюн прокоментував ситуацію з паливом в Україні. Він зазначив, що ціна на нафту досягла 140 доларів за барель, це на 40% вище, ніж до війни. Нафтопродукти на біржах зросли в ціні пропорційно до цього.


Теги: бензин

Переглядів: 2421
Поширень: 0

Останні новини