Від початку повномасштабної війни загинула 121 дитина

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинула 121 дитина, поранень різного ступеня тяжкості зазнали 167 дітей, повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора вранці 23 березня.

«Найбільше постраждало дітей у Київській – 61, Харківській – 41, Донецькій – 40, Чернігівській – 32, Миколаївський – 24, столиці – 16, Житомирській – 15, Херсонській – 15 та Сумській – 14 областях», – йдеться в повідомленні.

За даними Офісу генпрокурора, внаслідок щоденних бомбардувань і обстрілів пошкоджені 548 закладів освіти, 72 із них зруйновано повністю.

«Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та у місті Київ. Крім того, постраждали від ворожого вогню понад 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти, бібліотеки», – повідомили в ОГП.

У прокуратурі додали, що ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.


Теги: діти

Переглядів: 2406
Поширень: 0

Останні новини