Сергій Моргунов: Спільно з Ветеранським простором покращуємо логістику гуманітарної допомоги

В умовах воєнного стану, головний напрям роботи Міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС - волонтерська діяльність. Ветеранський простір акумулює кошти та закуповує для військових частин позашляховики, квадрокоптери, тепловізори тощо. Родини учасників бойових дій, сім’ї тих, хто у Територіальній обороні, можуть отримати тут дитячі підгузки, дитяче харчування. Сьогодні, 29 березня, міський голова Сергій Моргунов побував у Ветеранському просторі та поспілкувався з його працівниками та волонтерами.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що Ветеранський простір взаємодіє з Вінницькою міською радою ще з 2016 року.

«Ветеранський простір достатньо активний. Враховуючи те, що багато хлопців пішли на фронт воювати, всю роботу взяли в свої руки дівчата, жінки. Я дякую Марії Довжик, яка виконує обов’язки керівника Ветеранського простору. Вона якісно організувала роботу з точки зору отримання гуманітарної допомоги і розподіленню її за призначенням. Це важлива складова допомоги військовим частинам і переселенцям. А також – тим містам, які на сьогодні під нищівними ударами російської авіації, ракет, містам, які боронять всю країну і можуть бути на межі оточення. Цей комплекс допомоги важливий для Вінниці з точки зору координації дій: щоб ми відправляли необхідні речі та гуманітарну допомогу за призначенням. Діяльність всіх волонтерських організацій, в тому числі Ветеранського простору на це і спрямована», – каже Сергій Моргунов.

В.о. директора Міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їх сімей та сім'ям загиблих Марія Довжик розповіла, що Центр надає посильну допомогу Територіальній обороні, військовим частинам.

«Ми, по можливості, закриваємо їхні запити. Серед гуманітарної допомоги, яку прийняв Ветеранський простір, є дитячі підгузки, дитяче харчування. Їх можуть отримати родини учасників бойових дій, сім’ї тих, хто у Територіальній обороні, щоб батькам, які зараз стоять на захисті, було трохи легше», – розповіла Марія Довжик.

Протягом місяця Ветеранським простором було акумульовано кошти, закуплено на них та передано військовим частинам: автомобілі-позашляховики, квадрокоптери з тепловізійними камерами, тепловізори, зарядні станції, планшети для Територіальної оборони, мобільні телефони. Передано захисникам буржуйки, маскувальні сітки.

Постійно надається допомога військовим: передані вантажі зі спальними мішками, ковдрами, карематами, розвантажувальними жилетами, предметами бойового обмундирування та екіпірування, раціями, павербанками, тактичними ліхтарями.

Видано близько 100 тонн продуктів харчування, одягу, медикаментів, засобів гігієни цивільним, які постраждали від воєнних дій, родинам захисників, військовим бойових підрозділів ЗСУ. Понад 60 дітям учасників бойових дій передано дитяче харчування, одяг, памперси, засоби гігієни.

Гуманітарну допомогу передано постраждалим від воєнних дій жителям Київщини, Житомирщини, Харківщини, Чернігівщини, Донеччини. Ветеранським простором спільно з ресторанами м. Вінниці було організовано харчування бійців Територіальної оборони.


Теги: волонтери

Переглядів: 2712
Поширень: 0

Останні новини