Корінне Фляйшер: Вінниця – перше місто, яке так швидко відпрацювало механізм виплат по продовольчій програмі ООН

У Вінниці вже п’ять днів оформлюють документи на грошову допомогу, яку надає Всесвітня продовольча програма ООН в Україні. За цей час кошти отримали сім тисяч переселенців. Сьогодні, 7 квітня, міський голова Сергій Моргунов разом з представниками ООН відвідав Прозорий офіс, де оформляють цю допомогу. Координаторка з надзвичайних ситуацій Всесвітньої продовольчої програми ООН по Україні та прилеглих країнах Корінне Фляйшер відзначила, що Вінниця – перше місто, яке так швидко відпрацювало механізм надання цієї допомоги. А голова Офісу Всесвітньої продовольчої програми ООН у Вінниці Педро Матос зазначив, що вражений ефективною роботою команди.

З початку квітня у Вінниці почала діяти продовольча програма місії ООН в Україні. Отримати виплати можуть громадяни, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи (ВПО) в органах соцзахисту населення, і отримали відповідний qr-код. А також ті хто, подає документи на реєстрацію ВПО. Розмір допомоги – 2220 грн в місяць на одну людину. https://cutt.ly/IFi4Rb3

Міський голова Сергій Моргунов розповів, що у Вінниці за п’ять днів дії продовольчої програми місії ООН, допомогу отримали майже сім тисяч людей, які переїхали до Вінниці з зон бойових дій. «Саме завдяки ефективно налагодженій системі надання адміністративних і соціальних послуг у Вінниці, ми змогли за такий короткий період максимально швидко надати допомогу такій кількості людей, – каже Сергій Моргунов. – Дякую ООН за можливості. Важливо такий алгоритм взаємодії відпрацювати по всіх територіальних громадах Вінницької області. Також надзвичайно важливо, що ми домовились щодо розширення нашої співпраці. Всесвітня продовольча програма готова надати фінансову підтримку іншим малозабезпеченим категоріям населення, які відчувають в цьому потребу. А також щодо продовольчого забезпечення наших лікарень – ця організація ООН може надати відповідну допомогу по харчуванню для пацієнтів».

Також міський голова розповів про важливість співпраці з міжнародними організаціями в напрямку гуманітарної допомоги: «Ми дуже серйозно ставимось до будь-якої співпраці з міжнародними організаціями. Адже, якщо є така можливість - допомогу потрібно залучати, і не тільки для внутрішньо переміщених осіб, а й для всіх вінничан, які її потребують. Очікуємо допомогу по продуктах харчування від Міністерства закордонних справ Швейцарії. Працюємо з Міжнародною організацією ЮНІСЕФ щодо підтримки багатодітних родин. Надалі розширятимемо можливості щодо гуманітарної співпраці з різними організаціями».

У Прозорому офісі, де оформляють допомогу, побувала координаторка з надзвичайних ситуацій Всесвітньої продовольчої програми ООН по Україні та прилеглих країнах Корінне Фляйшер: «Вінниця – це перше місто, яке так швидко та ефективно відпрацювало механізм виплат по програмі та взагалі перше місто в Україні, яке вже отримало qr-коди та поширило їх серед переселенців. Щиро вдячна за те, що ми знайшли спільний алгоритм співпраці і відпрацювали систему».

Відзначив ефективну роботу і голова Офісу Всесвітньої продовольчої програми ООН у Вінниці Педро Матос: «Дякую за роботу всій вашій команді. Ви – перше місто, яке так швидко розпочало роботу по програмі, це вражає. Ви взялись за дуже важливу справу і зробили все дуже швидко. Коли я побачив працівників, я одразу повірив, що їм все вдасться».

Про нові напрями можливої співпраці зазначив й Голова Офісу Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Самір Ванмалі. «Ми дуже раді, що знайшли спільну мову разом і вибудували алгоритм співпраці. Ми готові співпрацювати по будь-яких програмах з підтримки українців».


Теги: Вінниця

Переглядів: 3453
Поширень: 0

Останні новини