Педро Матос: «Між Вінницею та Всесвітньою продовольчою програмою ООН налагоджена успішна співпраця»

У Вінниці вже понад 7 тисяч родин переселенців отримали грошову допомогу, яку надає Всесвітня продовольча програма ООН в Україні, на загальну суму мільйон триста тисяч доларів. Голова вінницького офісу продовольчої програми ООН Педро Матос зазначив, що завдяки якісній співпраці між Вінницькою міською радою та продовольчою програмою ООН, переселенці швидко отримали таку необхідну їм допомогу.

З початку квітня у Вінниці діє продовольча програма місії ООН в Україні. Отримати виплати можуть громадяни, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи (ВПО) в органах соцзахисту населення, і отримали відповідний qr-код. А також ті хто, подає документи на реєстрацію ВПО. Розмір допомоги – 2220 грн в місяць на одну людину. Максимальний обсяг допомоги на одну сім'ю складає 6600 грн.

«Ще з початку війни ми запланували надати фінансову допомогу трьом мільйонам переселенців в Україні. На сьогодні створили відповідний алгоритм співпраці з Вінницею. Спочатку ми думали, що нам потрібно буде залучати багато людей, щоб надавати допомогу. Потім звернулись до міської ради та вирішили робити це через Прозорі офіси, де ведеться реєстрація переселенців, щоб не витрачати час, адже допомогу потрібно було надавати якомога швидше. Як результат – маємо успішну співпрацю», – каже Педро Матос.

Також він зазначив, що Вінниця, це перше місто, з яким продовольча програма почала співпрацю. «Ваше місто взяло на себе ініціативу і переселенці, які знаходяться тут, дуже швидко отримали допомогу. Говорячи про статистику, то загалом внутрішньо переміщені люди, які знаходяться у Вінниці отримали мільйон триста тисяч доларів. Взагалі, я вражений вашими ЦНАПами, тим, що там надають дуже велику кількість послуг.

Директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова розповіла, що на сьогодні у Вінниці зареєстровано 20 300 внутрішньо переміщених осіб. Їхня кількість зростає.

«Тепер, під час реєстрації у Прозорих офісах соціального спрямування Вінниці внутрішньо переміщених осіб, людям одразу пропонують отримати спеціальний QR код. За ним вони можуть зареєструватись у Всесвітній продовольчій програмі ООН в Україні та отримати кошти. Один код видається на одну родину. Кожній людині виплачують по 2220 грн, відповідно, якщо родина з трьох осіб, то це – 6660 грн. Ми вдячні міжнародній організації за підтримку, адже вони роблять дійсно важливу справу», – зазначила Валентина Войткова.

Для оформлення допомоги від ООН необхідно звернутись до управлінь соціального захисту "Правобережне" та "Лівобережне", які розташовані в Прозорих офісах “Вишенька” і “Замостя”. Більше детальну інформацію можна отримати за посиланням https://ukr.reg.scope.wfp.org/ukr/faq?


Теги: ООН

Переглядів: 3061
Поширень: 0

Останні новини