У Вінниці провели великодній майстер-клас для дітей-переселенців

Для дітей з різних міст України провели великодній майстер-клас. Щоб підготуватися до прийдешнього свята, їх навчали робити декор для пасочок.

Зібралися близько 15 діток віком від трьох до 13 років, а також їхні батьки. Всім учасникам роздали необхідні матеріали — пластикові яєчка, пензлики, бісер, серветки, блискітки, наклейки та клей. З-поміж іншого, були й синьо-жовті стрічки.

Як розповіла голова Вінницької молодіжної ради Таїсія Дембовська, захід вирішили організувати для того, щоб діти ближче познайомилися між собою, потоваришували та відволіклися від страшних реалій.

“Я показувала сьогодні, як правильно робити декупаж із серветок. Це дуже цікавий і простий спосіб декорування предметів. Всім нам хочеться долучитися до мистецтва, а також розвинути художній смак і відчуття прекрасного”, — розповідає Таїсія Дембовська.

Зараз у Вінниці вже зареєстровані понад 13 тисяч родин з міст, де відбуваються активні бойові дії. Серед них майже 7,5 тисяч — діти, розповідає начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

“Ми, звичайно, співчуваємо кожному з них і намагаємося зробити все можливе для того, щоб відволікти їх від переживань. Це арттерапія сімейного типу - ми залучили не лише діток, а й їхніх батьків. Вони не стояли осторонь і допомагали малюкам декорувати поробки”, — сказала Юлія Мончак.

Серед учасників була 12-річна Ліля з Харкова — вона саме обгортала серветками яєчко для декору. Обрала блакитний та жовтий кольори. Дівчинка розповіла, що в її родині були цікаві традиції святкування Великодня.

“Зазвичай з мамою і бабусею ми робили “дряпанки”. Для цього потрібно дрібно нарізати цибулеве лушпиння, щільно обгорнути яєчко в марлю і зварити у такому “бульйоні”. Вже готове яйце матиме неповторний візерунок. Щоб було красивіше, ми ще змащували яйця олією, — згадує Ліля. — Сподіваюся, зовсім скоро я буду цим займатися в колі своєї сім'ї”.

Окрім створення декору, діти ще активно провели дозвілля з організаторами заходу: бігали, гралися та знайомилися ближче один з одним. По завершенню майстер-класу всі учасники отримали солодкі подарунки.


Теги: писанки

Переглядів: 2729
Поширень: 0

Останні новини