Вінницька лікарня ШМД отримала гуманітарну допомогу з Німеччини

Мультифункціональні ліжка з ортопедичними матрацами, медичні тумбочки, чотири апарати ШВЛ та апарат для ультразвукових досліджень - все це доставили до вінницької лікарні швидкої медичної допомоги. Уродженець Вінниччини передав землякам чергову гуманітарну допомогу з Німеччини. Сьогодні, 22 квітня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов спільно з волонтером Павлом Михайловим відвідали лікарню ШМД, поспілкувались з пацієнтами та медичним персоналом.

Наприкінці минулого року у Вінниці відкрили новий корпус міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. У закладі пацієнти отримують якісну медичну допомогу європейського рівня. В лікарні є відділення екстреної медичної допомоги, відділення інтенсивної терапії та ізоляційно-діагностичний бокс. Крім того, є оперблок на чотири операційні та зала телемедицини.

Днями до лікарні ШМД прибула гуманітарна допомога з-за кордону. Збір організував уродженець Вінниччини Павло Михайлов, який майже 20 років живе у Німеччині. В переддень військового вторгнення російських військ в Україну приїхав на батьківщину у справах. Відтоді чоловік разом з рідними та волонтерами організовує доставку гуманітарних вантажів для рідної Вінниці.

«Загалом до Вінниці ми вже доставили 7 вантажівок з гуманітарною допомогою. Що стосується лікарні ШМД, то в цій лікарні працював мій дідусь, батько і дядько. Тому для мене ця допомога має символічне значення. До медзакладу ми привезли тридцять лікарняних ліжок з ортопедичними матрацами, медичні тумбочки, чотири апарати ШВЛ та апарат для ультразвукових досліджень. Також доставили необхідні медикаменти. Дуже круто, що місто розвивається, і тут з’являються лікарні європейського рівня. Ми і надалі працюватимемо і допомагатимемо не лише Вінниці, а й всій Україні», - розповідає Павло Михайлов.

Медичні меблі та устаткування до вінницької лікарні передала католицька клініка Св. Елізабети з міста Герне. Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначає, що така підтримка наразі вкрай необхідна українським лікарням, адже потік людей, які потребують допомоги, не зупиняється.

«Для нашого медзакладу така допомога досить важлива, адже кількість пацієнтів збільшується і в теперішніх умовах досить складно забезпечити необхідним обладнанням. Крім того, хочу нагадати, що ця лікарня отримала допомогу від польського міста Радом. Передали укомплектований реанімобіль, який пройшов капітальний ремонт та відповідну підготовку. Тому з боку різних польських міст та міст-побратимів, з якими у нас збереглись гарні відносини, допомога поступово надходить. Ми дякуємо нашим волонтерам і партнерам з Німеччини, які підтримують нас у такий складний час», - говорить Сергій Моргунов.

Волонтери зазначають, що і надалі продовжуватимуть доставляти медичні вантажі до лікарень Вінниці.

«Я дуже рада тому, що багато людей з різних куточків світу нам допомагають. Внесок Павла в перемогу України є неоціненним. Особливо в медичній та військовій сфері. Ми спільно формуємо вантажі на передову, передаємо машини, тепловізори, рації, бронежилети, і вважаємо, що медична і військова сфери мають бути одночасно пропрацьовані для того, щоб наша країна швидше здобула перемогу», - наголошує керівниця волонтерського центру «Шахіна» Діана Подолянчук.

Міський голова додає, що в рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу продовжать збирати гуманітарні потреби та посилювати можливості медичних закладів спільно з благодійниками.

«Ми збираємо інформацію на постійній основі, і моніторимо надходження, які приїжджають у вигляді матеріалів, медикаментів та продуктів харчування. Все це розподіляємо за запитами Вінниці, області та територіальних громад, міст, які знаходяться в зоні активних бойових дій. Ми достатньо серйозно допомагаємо Харкову, коли була складна ситуація, допомагали Чернігову, містам Донбасу. Також є запити з Миколаївщини», - каже очільник громади Сергій Моргунов.


Теги: лікарні

Переглядів: 2756
Поширень: 0

Останні новини