У Вінниці презентували національну транспортну стратегію

У Вінниці,  в рамках роботи дводенного виїзного засідання Українсько-Молдовської робочої групи з питань транспорту, перебуває заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань. Вчора посадовець разом з головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм провів засідання робочої групи з обговорення Національної транспортної стратегії до 2030 року.

Участь у обговоренні також взяли заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник, директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, перший заступник начальника Служби автомобільних доріг області Ігор Явдощак , в.о. начальника управління дорожнього господарства області Олег Бабій, начальник відділу пасажирських перевезень  КП «Аеропорт «Вінниця» Ірина Спориш.

Нараду було проведено за дорученням Віце-прем’єр міністра  з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Володимира Кістіона на досягнення домовленостей між прем’єрами обох країн. Учасники засідання мали можливість обговорити Національну Транспортну стратегію, яку Уряд затвердив у травні 2018 року.

«В рамках робочої зустрічі з керівництвом області, Службою автомобільних доріг України і керівництвом Вінницького аеропорту ми обговорили пріоритетні інфраструктурні проекти на Вінниччині, які необхідно включити в План виконання Стратегії. Перш за все, це проекти з розвитку доріг, великих транспортних коридорів. Приємно відзначити, що сьогодні відбувся ефективний діалог, в рамках якого вдалося обговорити три найголовніших транскордонних проекти. Так, це частина швидкісного автомобільного сполучення GO Highway, яке з’єднає Гданськ і Одесу – нам потрібно зрозуміти скільки коштів необхідно для його повного завершення в області. А також транспортний коридор М-21 до м. Могилів-Подільський і довготривалий перспективний проект – міст «Ямпіль-Сороки», –  зауважив за підсумками обговорення Віктор Довгань.

У свою чергу голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що 2018 рік для Вінниччини є знаковим, оскільки зроблено чимало практичної роботи по всіх цих напрямках. Так, Прем’єр-міністр України інспектував ті обсяги робіт, які виконуються в області по реконструкції і будівництву шляхів міжнародного значення та  залишився задоволений результатами.

«Я переконаний, що цьогоріч ми стовідсотково виконаємо весь комплекс робіт відповідно до плану і забезпечимо високу якість цих робіт», –  зауважив Валерій Коровій .

Ще одним важливим напрямком, на необхідності розвитку якого наголосив голова облдержадміністрації, є капітальний ремонт злітно-посадкової смуги Вінницького аеропорту і будівництво нового терміналу.




Переглядів: 3804
Поширень: 0

Останні новини