Шмигаль заявив про успішне проведення найскладнішої в історії посівної

Посівна кампанія в Україні, попри безпрецедентні виклики, була проведена успішно. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, засіяно 75% від минулорічних площ. У межах програми пільгових кредитів "5-7-9" для підтримки сільськогосподарських товаровиробників банки видали 38,5 млрд грн. З них — 24 млрд грн за програмою державних портфельних гарантій.

"Уряд вжив усіх заходів, щоб успішно провести найскладнішу в історії посівну кампанію. Тепер маємо не менш успішно провести жнива та збір урожаю", — зазначив Шмигаль.

За словами прем'єра, в уряді розуміють основні виклики, які стоять зараз перед аграріями:

    Необхідність вивозу урожаю. Мінінфраструктури пропрацьовує заходи щодо збільшення пропускної спроможності на західному кордоні, адже через блокування Росією українських портів в країні залишається 23,5 млн тонн зернових та олійних культур. Збереження нового врожаю. Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ, враховуючи міжнародний досвід. Це дозволить Україні збільшити обсяги для зберігання на 10-15 млн тонн. Забезпечення пального для аграріїв.

«Під час наради дав завдання профільним міністерствам та ВЦА забезпечити необхідну кількість дизельного палива на сезон збору урожаю», — наголосив прем'єр-міністр України.


Теги: посівна

Переглядів: 1626
Поширень: 0

Останні новини