«Вінниця починається з мрії»: для дітей з Маріуполя влаштували трамвайну екскурсію

Історія вінницького трамваю розпочалась понад 108 років тому, а сьогодні цей вид транспорту є однією з візитівок «Міста ідей». Днями з нею познайомили діток та їхніх батьків, які нещодавно переїхали до Вінниці з окупованого Маріуполя.

16 червня у місті провели одразу дві безкоштовні екскурсії «Вінниця починається з мрії». Їх організували департамент маркетингу міста та туризму спільно з Вінницькою транспортною компанією та гуманітарно-інформаційним хабом «Я – Маріуполь». До організації заходів також долучилися громадська організація  «Креативний простір» та департамент культури Вінницької міської ради.

Дізнатися цікаві факти, закомпостувати квиток, подивитися на маленькі моделі трамвайних вагонів і відвідати справжні великі, які працювали у Вінниці в різні роки – все це діти змогли побачити у Музеї вінницького трамвая. Саме там проходила перша частина екскурсійної програми. Її провів екскурсовод Олег Матюхов.

А після цього малечу запросили на оглядову екскурсію містом, де кожна з груп годину каталися у яскравому туристичному City Tour трамваї. Для них представниця ГО «Креативний простір» Марія Левченко розробила абсолютно нову програму – «Вінниця починається з мрії».

«Це нова програма для тих дітей і їхніх батьків, які стали вимушеними переселенцями. У нашому місті багато таких людей, і дуже хочеться підняти їм настрій. Чим більше вони знатимуть історію Вінниці, тим комфортніше тут себе почуватимуть», - розповіла гідеса Марія Левченко.

Стартувавши від трамвайного депо, проїхавши вулицями Соборна та Замостянська, діти знайомилися з головними архітектурними пам'ятками: «Книжкою», аркою при вході в парк імені Миколи Леонтовича, Вежею Артинова та іншими. А на зворотному шляху грали в гру, де зображення цих будівель потрібно було наклеїти на туристичну мапу.

Також під час екскурсій Марія Левченко розповідала про відомих вінничан: архітектора Григорія Артинова, хірурга Миколу Пирогова, письменника Михайла Коцюбинського.

Під час поїздок на дітей та їхніх батьків чекав ще один приємний сюрприз. Посеред маршруту в трамвай завітала фея «Міста ідей» і пригостила усіх крафтовим вінницьким морозивом від «Солодкої мрії».

Найближчим часом на внутрішньо переміщених осіб з Маріуполя також чекають цікаві оглядові й тематичні екскурсії, організовані КП «Офіс туризму Вінниці».



Переглядів: 1973
Поширень: 0

Останні новини