Понад 37 млн гривень українці перерахували на рахунок Фонду громади “Подільська громада” за час війни

Вчора, 17 червня, на раді підприємців звітували про роботу за час війни представники Фонду громади “Подільська громада”. За понад три місяці повномасштабної війни сума надходжень до фонду склала 37 458 559 грн. Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

“Подільська громада” підтримує українську армію ще з 2014 року і зараз, в умовах воєнного стану продовжує це робити. Також цей Фонд координує гуманітарну допомогу для тих людей, які її потребують. За понад три місяці повномасштабної війни сума надходжень до Фонду склала 37 458 559 грн, сума видатків - 31 819 972 грн. За ці кошти вдалося придбати технічне обладнання, амуніцію, захисні елементи для 35 військових частин, серед яких є і вінницькі захисники”, - зазначив Андрій Очеретний.

Він також нагадав, що на початку квітня Швейцарія закупила продуктів на суму в 1,7 млн шв. франків. Продовольчу допомогу від закордонних партнерів у Вінниці розподілили для потреб нашого міста та інших громад області, які прихистили переселенців, а також для регіонів у зоні активних боїв. Цю роботу адміністрував Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб.

“Я дуже вдячний і місцевим підприємцям, яким також вдалося згенерувати в перші дні війни продовольчу допомогу. Найбільше провізії з Вінниці ми направили у Харків - понад 200 тонн. Окрім того, гуманітарка була неодноразово направлена у Миколаївську область та Миколаїв, у Херсонському напрямку, декілька автомобілів відправляли для полку “Азов”, у Чернігів одразу після звільнення від окупації та у зону відчуження - місто Чорнобиль, де рашисти не залишили після себе нічого, крім руйнувань", - сказав Андрій Очеретний.


Переглядів: 1631
Поширень: 0

Останні новини