Сергій Моргунов: «Надання Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу відкриває серйозні можливості, в тому числі для перемоги»

Сьогодні, на початку сесії Вінницької міської ради, міський голова Сергій Моргунов привітав усіх з історичним рішенням – Україна офіційно отримала статус країни-кандидата на вступ до ЄС.

«Ми досить довго йшли до цього етапу. Фактично з 2013 року, коли тодішня влада варварськи розігнала Євромайдан – наших дітей, студентів. Згодом розпочалась військова агресія рашистів в Україні. Тоді ми дійсно не розуміли, наскільки вони хочуть знищити нашу націю, країну. Тепер добре це знаємо. Проте, завдяки Збройним Силам України і зусиллям Президента, Кабміну, регіональних, місцевих органів влади і всього українського народу, ми вже 120 днів достатньо жорстко виборюємо свободу і наш європейський шлях», – каже Сергій Моргунов.

Міський голова зазначив, що надання Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу відкриває досить серйозні можливості: «В тому числі – для прискорення нашої перемоги разом з європейськими і світовими партнерами, які ні в якому разі не хочуть приймати рашистську ідеологію тоталітаризму на весь вільний і демократичний світ».

Сергій Моргунов впевнений, що попереду динамічне відновлення й відбудова економіки та міст, які постраждали від збройно агресії.

«Україну після перемоги чекає достатньо інтенсивна і серйозна робота по перетворенню країни в правову, демократичну і вільну державу. Так, як це було після прийняття країн Східної Європи до Євросоюзу. Ми можемо порівняти, якою були і стали після прийняття у Євросоюз такі країни як Чехія, Словаччини, Румунія, Польща, – зазначив міський голова. – Враховуючи наскільки наш український народ може згуртуватися заради єдиної мети, я маю надію, що ми скоро будем повноцінно жити в єдиному європейському «домі».



Переглядів: 1914
Поширень: 1

Останні новини