У МОЗ спростовують міфи про біолабораторії та провокації з використанням зброї масового ураження, які розповсюджує росія

В росії поширюють дезінформаційні повідомлення про біолабораторії США в Україні та провокації з використанням зброї масового ураження. Вони спотворюють інформацію про видачу допомоги на підконтрольній Україні території та повторюють пропагандистські заяви про російську «допомогу» на окупованих територіях.

А ще на тлі розповсюдження мавпячої віспи в Європі частіше почали з’являтися наративи, в яких применшують або взагалі заперечують загрозу цього захворювання.

У Міністерстві охорони здоров’я України спростовують міфи та діляться реальними фактами.

Дезінформація: В Україні працюють військово-біологічні лабораторії США, а над громадянами проводять медичні досліди.

Факт: США протидіє загрозі спалахів небезпечних інфекційних хворою, зокрема, ковіду, а американські фармакомпанії ведуть стандартні клінічні випробування ліків.

Дезінформація: Українські військові підривають хімічно-промислові об’єкти, створюючи загрозу хімічних атак.

Факт: Жодного разу «медіа» рф не публікували підтверджень хоч одній із численних заяв.

Дезінформація: Українська влада навмисно заразила людей туберкульозом за допомогою фальшивих банкнот на окупованій Луганщині.

Факт: Туберкульоз передається повітряно-крапельним шляхом при тривалому перебування в закритому приміщенні разом із інфікованою людиною. Хвороба не передається через контакт із предметами, якими користувався хворий.

Дезінформація: Підготовка до протидії мавпячій віспі – це нова схема для обдурювання населення.

Факт: Мавпяча віспа – цереальне захворювання, яке зараз поширюється у країнах, для яких не є типовим. В Україні наразі не зафіксували жодного випадку мавпячої віспи, та слід дотримуватися заходів для попередження зараження.

Дезінформація: На Херсонщину завозять гуманітарну допомогу з ліками рф.

Факт: Гуманітарна катастрофа з медикаментами спричинена цілеспрямованими діями окупантів: попри зусилля українського уряду та міжнародних організацій, рф ні разу не погодилася створити гуманітарний коридор для доставки продовольства чи евакуації цивільних.

Дезінформація: Збір збудників холери в Маріуполі – доказ підготовки української провокації з використанням зброї масового знищення.

Факт: У лабораторії Центру контролю та протидії хвороб Донеччини (як і в решті областей) проводять аналіз матеріалів хворих на гострі кишкові інфекції, а також аналіз стічних вод для попередження холери.


Переглядів: 1550
Поширень: 0

Останні новини