У Вінниці з нагоди Дня Повітряних Сил заклали пам’ятну капсулу для прийдешніх поколінь вартових неба

Вчора, 7 серпня, у Вінниці відбулися заходи з нагоди Дня Повітряних Сил Збройних Сил України.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяINFORM.

З огляду на війну та небезпеку ракетних ударів московської орди, традиційних урочистостей та святкування не було. Втім, з нагоди свята ветерани, генерали та офіцери Командування Повітряних Сил поклали квіти до пам’ятників загиблим військовослужбовцям Повітряних Сил.

Також на місці будівництва комплексу «Вшанування захисників неба України» було закладено пам’ятну капсулу для прийдешніх поколінь вартових неба. Капсула закладена на знак вшанування мужності й героїзму військовослужбовців Повітряних Сил ЗС України, які загинули під час захисту незалежності та територіальної цілісності України в ході російсько-української війни у 2014-2022 роках.

«Впевнені, що сьогодні ви, розбудовуючи незалежну Україну під мирним небом, з вдячністю згадуєте воїнів, які віддали свої життя в боротьбі з російськими окупантами за майбутнє нашої держави. Вічна шана та пам’ять загиблим у боях воїнам!» — йдеться, зокрема, у вкладеному в капсулу аркуші.

Також генерали та офіцери Командування ПС ЗС України разом із представниками військових частин Вінницького гарнізону на чолі з начальником гарнізону полковником Олегом Кудренком поклали квіти біля 60-го Будинку офіцерів, неподалік якого загинула 4-річна дівчинка Ліза та інші цивільні мешканці Вінниці. Нагадаємо, загалом того кривавого дня, 14 липня, від ракетного удару в місті загинуло 28 дорослих та дітей.

Після покладань квітів біля Будинку офіцерів група генералів та офіцерів побувала на кількох вінницьких кладовищах, де, зокрема, поховані їхні бойові побратими. Ушанувавши пам’ять полеглих за волю та незалежність України, вони поклали квіти й на їхні могили.



Переглядів: 1666
Поширень: 0

Останні новини