Вінниця отримала вже 4-ий автомобіль швидкої допомоги з Нью-Йорка

Вінницькі лікарі отримали вже 4-ий автомобіль швидкої допомоги від благодійників з-за кордону з початку повномасштабного вторгнення. На цей раз машина разом з обладнанням та медикаментами прибула до Вінниці з Нью-Йорка.

Передача автівки стала можливою завдяки українській діаспорі у США. Небайдужі мешканці Нью-Йорка за свій рахунок придбали санітарний автомобіль, зробили його сервісне обслуговування й доставили до Європи.

Автомобіль підсилить Центр матері та дитини. Там його вдосконалять апаратом штучної вентиляції легенів та слідкуючою апаратурою, перетворивши у повноцінний реанімобіль. Окрім того, встановлять транспортний кувез - спеціальний реанімаційний «інкубатор» для новонароджених. Відтепер заклад зможе не лише за потреби транспортувати маленьких пацієнтів, вагітних жінок і породіль, а і надавати іншу допомогу на виїзді – зокрема, паліативну та діагностичну.

«З перших днів війни ми отримали велику кількість запитів з різних континентів щодо того, яка допомога потрібна. Серед пріоритетів – це збереження життя і здоров’я людей, – каже міський голова Сергій Моргунов. – Цей автомобіль стане у нагоді нашим медикам, оскільки тепер вони оперативніше зможуть надавати якісну медичну допомогу – як дітям, так і дорослим. Хочу висловити слова подяки від усіх вінничан світовій спільноті, безпосередньо громаді Нью-Йорка та нашій діаспорі за те, що вони проявили таку ініціативу».

«Форма кузова цього автомобіля дозволяє команді лікарів працювати стоячи. Це доволі важливо при тривалому наданні медичної допомоги пацієнтам у тяжкому стані. Окрім того, такий кузов дозволяє вмістити в собі більше медичного обладнання , – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. – Також наші американські партнери разом з автомобілем передали тести на COVID-19, засоби захисту та витратні матеріали. Тобто ми зможемо використовувати цей автомобіль впродовж місяця без додаткового комплектування».

Також представники діаспори, які організували доставку автівки, передали лист для вінничан. «Українці, тримайтесь! Вам допомагає весь прогресивний світ. Дуже радий, що зміг вам чимось допомогти у ці наповнені жахом дні війни», – написав у зверненні до вінничан один з меценатів з Нью-Йорка Борис Городецький, який сам пережив страхіття Другої світової війни, коли був дитиною. З волонтерським центром Нью-Йорка у гуманітарному напрямі Вінниця співпрацюватиме і надалі.



Переглядів: 1483
Поширень: 0

Останні новини