На Вінниччині матері найкращого велосипедиста України передали медалі із Франції

На Вінниччині, жительці Гнівані, Надії Трофімовій передали медалі її сина-велосипедиста. Це три пам’ятні медалі від Міжнародної спільноти веломандрівників-рандоннерів з Франції.

Нагороди доставили в Україну вже після смерті Мирослава.

Про це повідомляє Гніванська територіальна громада.

Перша нагорода - «Супер рандоннер», адже за підсумками Міжнародного клубу рандоннерів Мирослав Трофімов увійшов до десятки найкращих велосипедистів-рандоннерів України, проїхавши бревети на 200, 300, 400, 600 кілометрів.

Друга та третя нагороди за встановлені рекорди у заїздах на 200 кілометрів.

Чоловік з дитинства любив велосипед, проте серйозно почав кататися після того, як йому прооперували ногу, поставши металеву пластину. Тоді лікарі сказали, що розробляти її найкраще на велосипеді.

Так на реабілітацію з Гнівані до Печери Тульчинського району Мирослав поїхав на звичайному велосипеді, а це близько 60 кілометрів. Після реабілітації він вирішив випробувати свої сили на поїхати із Печери до Могилева-Подільського і назад.

Потім гніванчанин доєднався до Міжнародного клубу велолюбителів, спочатку щодня їздив велосипедом на роботу у Сутиску, а потім і в Вінницю, брав участь у заїздах на різні дистанції, подолав десятки тисяч кілометрів та планував позмагатися у французьких велоперегонах маршрутом «Париж-Брест-Париж», які відбуваються раз на чотири роки, але цим планам не судилось збутися.

В листопаді 2021 року Мирослав Трофімов після чергового 200-кілометрового заїзду в Одесі потрапив до лікарні, де помер від ішемічного інсульту в 48 років.


Теги: Спорт

Переглядів: 1889
Поширень: 0

Останні новини