Професія ветеринара – покликання рятувати тварин

Вчора, 14 серпня, свій професійний день відзначали ветеринари. Цю професію обирають люди за покликом душі. У цьому легко переконатися, завітавши до Муніципального притулку для тварин. Саме тут ветеринари щодня проводять десятки маніпуляцій із вакцинації, стерилізації, а також нерідко проводять оперативні втручання.

«До притулку потрапляють різні тварини, переважно – це собаки та коти, проте іноді бувають й інші тварини, наприклад, була дика коза та лебідь. Наші ветеринари нікому не відмовляють у допомозі. Адже ця професія для усіх ветеринарів нашого закладу була омріяною професією», – каже начальник Муніципального притулку для тварин Леонід Зелінський.

Ветеринарний фельдшер Владислав Гандзій мріяв опанувати свою професію ще з підліткового віку. Чоловік дотепер пригадує випадок, який став визначальним у його подальшій кар’єрі.

«Пам’ятаю, як вперше надав медичну допомогу безпритульному псу. Мабуть, саме тоді, я ще сильніше усвідомив та відчув, що маю допомагати жити тим, кого ми любимо – братам нашим меншим», – говорить Владислав.

Не жалкує про своє рішення стати ветеринаром і вінничанка Діана. Наразі вона вже студентка четвертого курсу Тульчинського фахового коледжу ветеринарної медицини. Розповідає, що дуже любить тварин і вибір професії був очевидним, оскільки її батьки теж ветеринари. З самого дитинства дівчина була в оточені пухнастих. В приватному будинку її родини мешкає 6 собак та 20 котів.

«Коли розпочалась війна, я разом зі своїми одногрупниками та студентами коледжу почали волонтерити. Одного разу до нас потрапила собака, яку збила машина. Я разом із іншими студентами вилікувала її, чим надзвичайно пишаюсь. Сьогодні нашого хвостатого пацієнта забрали до себе мої знайомі», – говорить Діана.

Муніципальному притулку нині допомагає ще одна студентка цього ж коледжу – Альона. Дівчина з дитинства мріяла стати хорошим ветеринарним лікарем. Їй не лише дуже подобається проводити час із тваринами та допомагати їм, а й дізнаватися більше про їхнє життя, умови догляду, можливості надання першої допомоги.

Зокрема, під час навчання молоді люди визначаються, яких тварин у майбутньому лікуватимуть, зазначив ветеринар із досвідом Євген. Особисто він уже з дитинства знав, що буде опікуватися безпритульними тваринами.

«Тварини, які не мають своїх господарів і свого дому зазнають багато болю та страждань. Змалку приносив додому безпритульних котиків, собачок, підбитих голубів та навіть їжачка. Батьки з розумінням ставились до моїх нових друзів, адже вони у мене теж ветеринари», – розповідає пан Євген. Щодня у Муніципальному притулку на постійній основі здійснюють ветеринарні огляди. Собакам та котам проводять вакцинацію, біостерилізацію та інші санітарні процедури.

«Вінничани можуть відвідати притулок і обрати собі домашнього улюбленця! Наразі всі собаки, які є у нас чекають на своїх господарів, тому ми запрошуємо громаду долучитись до доброї справи та обрати собі чотирилапого друга», – говорить начальник Муніципального притулку для тварин Леонід Зелінський.

Звернутися до притулку можете за такими контактами: вулиця Гонти 26Е, Муніципальний притулок для тварин.

Телефони: 0673838377 та 0673834009.

 Фейсбук-сторінка www.facebook.com/vinmsfa



Переглядів: 1730
Поширень: 1

Останні новини