Ще на 90 діб: комітет Ради підтримав продовження воєнного стану та мобілізації

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони підтримав внесені президентом законопроєкти про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 діб.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

"Комітет ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки підтримав в цілому законопроєкти (#7664) про продовження дії воєнного стану та (#7665) загальної мобілізації на 90 діб", — написав депутат.

12 серпня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкт № 7665 "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" та законопроєкт № 7664 "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні".

Згідно з документами, парламенту пропонується продовжити строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 23 серпня 2022 року строком на 90 діб. Мобілізацію також пропонується продовжити на 90 діб.

Таке рішення президент пропонує ухвалити "у зв'язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання боєздатності Збройних Сил України та інших військових формувань".



Переглядів: 1389
Поширень: 0

Останні новини