З 24 лютого в Україні знешкодили понад 180 тисяч вибухонебезпечних предметів

З початку повномасштабного нападу працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкоджено 180 тисяч 205 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Окрім вибухонебезпечних предметів, рятувальники знищили 846 кг вибухової речовини, зокрема 2 101 авіаційну бомбу. Загалом працівниками обстежено територію площею 68 тис. 374 гектари.

Що потрібно робити, коли знайшли потенційно небезпечний предмет:

Відійти якомога далі, аби небезпечний предмет зник із очей. Аж ніяк не наближатися! Не чіпати. Повідомити відповідні служби ДСНС за номерами 101 або 112. Позначити небезпечне місце для людей, які можуть проходити повз.

14 серпня на одному з пляжів Білгород-Дністровського району в прибережних водах від підриву невідомого пристрою загинуло двоє і поранено одну людину. За попередніми даними група чоловіків, нехтуючи попереджувальними знаками, влаштувала відпочинок з купанням на одному з пляжів.

4 серпня заступник начальника відділу управління пожежної безпеки ДСНС України Анатолій Шкарбута під час брифінгу  повідомив, що для повного розмінування територій в Україні може знадобитись від 7 до 10 років.


Теги: війна

Переглядів: 1292
Поширень: 0

Останні новини