Сергій Моргунов: «Спільно з мешканцями ми повинні разом готуватися до цієї зими»

У Вінниці триває підготовка до зими підприємств критичної інфраструктури, комунальних закладів та житлового фонду. Міський голова Сергій Моргунов провів чергове, уже друге, засідання оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону. Цього разу – за участі керівників управлінських компаній, відділ ОСББ та профільних департаментів. На засіданні обговорили, наскільки житлові будинки готові до опалювального сезону. Також представники управлінських організацій розповіли про стан підвальних приміщень та можливості облаштування у них тимчасових пунктів обігріву для мешканців.

Цього року особливу увагу приділяли ремонту покрівель, електрощитових, ремонту внутрішньобудинкових мереж. Частину робіт у будинках виконали за програмою співфінансування з мешканцями. За інформацією управлінських компаній, поточних ремонтів виконали більше запланованого.

Разом з тим, наголошує міський голова, важливо підготувати житловий фонд до можливих позаштатних ситуацій.

«Ми живемо у стані війни, – каже Сергій Моргунов. – Через це маємо бути готові до будь-який подій. Росіяни можуть намагатися знищувати нашу інфраструктуру, особливо у зимовий період, залишити міста без світла, газу, без тепла. Це один із елементів гібридної війни - для внутрішнього тиску на політичне керівництво країни задля швидшого припинення військових дій, але на їхніх умовах. Ніхто не знає, чи так буде, але ситуації можуть бути різні. І треба мати чіткий сценарій, як будемо ми працювати, якщо та чи інша котельня не зможе функціонувати, як обігріти людей. І тут багато, що залежить від вашої підготовки та від вашої роботи з населенням».

Міський голова зазначив, що пункти обігріву для населення будуть облаштовувати у комунальних закладах, зокрема – в бібліотеках і підліткових клубах.
Також, наголосив він, важливо організувати такі пункти у багатоквартирних будинках, де це дозволяє підвальне приміщення. Керівники управлінських компаній проінформували щодо долучення співвласників будинків до облаштування тимчасових пунктів. Окремі з них не тільки прибрали приміщення, полагодили мережі, придбали генератор.

«Жителі будинку на вулиці Стельмаха організувались та облаштували підвальне приміщення за умовами співфінансування, – зазначив начальник МКП УК "Житло-Гарант" Валерій Мальченко. – У підвалі зробили ремонт. Встановили санвузол. Є запасний вихід, кімната для відпочинку та міні-кухня. Наразі чекають генератор – по співфінансуванню».
Міський голова доручив управлінським компаніям посилити діалог з жителями багатоквартирних будинків, головами ОСББ щодо забезпечення генераторами та обігрівачами.

«Хочу наголосити, що тільки спільними зусиллями ми зможемо належно підготуватися до опалювального сезону», – зазначив Сергій Моргунов.

Також мова йшла про приведення до ладу окремих підвальних приміщень, де виявили недоліки під час повторного обстеження. Сергій Моргунов доручив управляючим компаніям негайно виправити ситуацію, оскільки ще 30 грудня 2021 року за рішенням виконкому міської ради було прийнято рішення щодо приведення в належний стан споруд цивільного захисту.

Зазначаємо, що відповідальність за належне дотримання у належному стані підвальних приміщень відповідальність лежить на балансоутримувачах будинку.

Нагадаємо, що 9 серпня було проведено перше засідання оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону, на якому виклики, які стоять перед житлово-комунальним комплексом.



Переглядів: 1230
Поширень: 0

Останні новини