У Вінниці понад 50 тисяч переселенців отримали допомогу у Гуманітарному центрі речей

З перших днів війни у Вінницькій громаді знайшли прихисток тисячі українців, які вимушено перемістились з окупованих територій та територій, де відбуваються активні бойові дії. Для підтримки внутрішньо переміщених осіб у квітні у місті створили Гуманітарний центр речей. У ньому люди можуть підібрати необхідний одяг та взуття для себе та своїх рідних. Також у Центрі можна знайти іграшки, постільну білизну, рушники, а іноді й – дитячі візочки чи колиски. Загалом у Гуманітарному центрі речей отримали допомогу понад 50 тисяч людей.

Директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова зазначає, що у Вінницькій громаді продовжують піклуватись про тих, хто вимушено покинув свої домівки через бойові дії.

«Зараз у Вінниці проживає чимало переселенців, які тікали від обстрілів та ракет з інших регіонів України, ще взимку. Ці люди з рідного дому взяли з собою мінімум речей. Звичайно, ніхто не планував тут затриматись надовго, але війна внесла свої корективи. До Центру речей гуманітарку надсилають закордонні благодійники. Приносять одяг й пересічні вінничани та волонтери. Зараз з’являється попит на осінній та зимовий одяг. Є потреба в куртках, пальто, які в хорошому стані», - каже директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Нагадаємо, що Гуманітарний центр речей працює за адресою: вул. Київська, буд.16А, в ТЦ «Tetris» (1 поверх) з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 17:00. Щоб отримати необхідні речі, потрібно пред’явити довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або документ, що посвідчує особу (паспорт або через застосунок «Дія»).



Переглядів: 1098
Поширень: 0

Останні новини