Жданівська ОТГ матиме капітально відремонтовані дороги

Спільні зусилля влади і громади дозволили здійснити проект загальною вартістю 9 млн. 800 тис. грн. та відремонтувати близько 11 км. доріг. Роботи виконуються працівниками обласного управління автомобільних доріг.

«Це дає можливість залучати бізнес на дану територію, покращити логістику та здешевити собівартість продукції, яка тут виробляється, але найосновніше – створення комфортних умов для людей»,- підкреслив заступник голови ОДА  Олександр Крученюк.

«Як є гарна дорога,то є життя в громаді,- радіє сільський голова Жданівської ОТГ Станіслава Ядвіжина. -  Ми об’єдналися в грудні 2016 року, і вже з першого року існування ОТГ ми поставили завдання: рік за роком поступово у кожному селі робити ремонти комунальних доріг. Минулого року заасфальтували 1км  дороги у с. Дібрівка. Цього року, завдяки обласній владі,  нам виділили 743 тис. грн. на умовах співфінансування для ремонту дороги у с. Качанівка. А вже через кілька тижнів ми завершуємо спільний тристоронній проект по ремонту 11 км  дороги, яка йде через нашу громаду і була у вкрай поганому стані».

Генеральний директор ТОВ «Хмільницьке» (яке входить до агропромхолдингу «АСТАРТА- Київ»)  Вадим Скрипник зауважив: «Ми інвестуємо кошти не лише в ремонт доріг,  основний наш фокус діяльності – допомога об’єктам соціальної сфери: школам, садочкам, будинкам культури. Роботи ж по відновленню дорожнього полотна ми розпочали  зовсім недавно і це наш перший досить великий проект у співфінансуванні з громадою, який ми продовжуватимемо і в наступні роки. Села Жданівка, Качанівка, Семки- це територія,на якій розташована наша агрофірма, що дає роботу близько1000 чол. На цих землях проживають понад 3 тис. пайовиків – наших партнерів, тож зізнаюсь – було відчуття певної незавершеності, коли добираючись вранці до роботи, бачив дітей, які йдуть до відремонтованих нами шкіл та садочків у високих гумових чоботах через баюри та калюжі. Відтак, ми з радістю відгукнулися на пропозицію влади та ОТГ у співфінансуванні ремонту дороги. Цьогоріч агрофірма  разом із Жданівським цукровим заводом виділили на місцеві дороги 4 млн.800 тис. грн.,тож з обласною державною адміністрацією ми цьогоріч спрацювали приблизно 50:50%.».

Приклад  Жданівської ОТГ є  достойною ілюстрацією того, як можна спільними зусиллями досягти успіху та створити комфортні умови для проживання людей.

«Ми бачимо сьогодні завершальну стадію реалізації трьохстороннього проекту по відновленню дорожнього покриття в Жданівській ОТГ, а саме дороги «Хмільник-Війтівці» на відрізку від с. Війтівці до Любарської траси,- прокоментував Олександр Крученюк.-У цьому проекті бере участь влада, об’єднана громада та приватний бізнес,  розташований на території даної ОТГУчасть громади стала можливою завдяки децентралізації, яка дозволяє накопичувати та використовувати значний фінансовий ресурс для співфінансування проектів. Із 627 млн. грн., які надійшли до обласного бюджету на ремонт доріг  та відновлення дорожнього покриття у районах області,на Жданівську ОТГ було виділено 4млн. 300 тис. грн.; з бюджету об’єднаної громади виділили  1 млн. грн.,і що особливо приємно, - долучився бізнес: понад 4,5 млн. виділила агрофірма «АСТАРТА- Київ», розташована на території громади».

Нагадуємо, що реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень  проводиться в Україні з 2014 року. Вона спрямована на формування ефективної системи місцевого самоврядування, здатного вирішувати всі питання місцевого значення. Її ініціатором є Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.




Переглядів: 3705
Поширень: 0

Останні новини