На території Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу будують новий стадіон

Сьогодні, 8 жовтня, у Вінницькому гуманітарно-педагогічному коледжі відбулась робоча нарада з приводу будівництва стадіону на території коледжу. 

Необхідність будівництва спортивного комплексу під відкритим небом зумовлена тим, що на сьогодні у коледжі навчається понад 1500 студентів, а з 2005 року в закладі створено структурний підрозділ – спортивно-гуманітарний ліцей-інтернат. Крім того, з 1998 року у навчальному закладі розпочата підготовка фахівців за спеціальністю «Фізична культура». Щороку коледж випускає біля 60 вчителів фізичної культури, серед яких майстри та кандидати в майстри спорту, призери обласних та республіканських спортивних змагань. Тільки в 2016 році коледжем підготовлено 2 кандидати в олімпійську збірну на літні ігри в Ріо-де-Жанейро, 2 срібних та 3 бронзових призери чемпіонатів світу та Європи, 7 чемпіонів України.

«Вимоги до даного стадіону дуже великі, адже це не просто стадіон, на якому діти займатимуться фізичною культурою та спортом. Він планувався з тією метою, аби тут можна було проводити всеукраїнські та міжнародні змагання та ігри. Важливість в тому, що це піднімає кваліфікацію наших спортсменів, які зможуть конкурувати із суперниками, в тому числі і з-за кордону, на своєму полі. Крім того, це підніме престиж вітчизняного спорту на міжнародному рівні. Зрештою, це інвестиції, адже залучатимуться іноземні кошти на проведення змагань, в тому числі і футболу. Саме тому сьогодні ми оглянули хід будівництва та поспілкувались з підрядниками, аби переконатись, що він відповідатиме всім поставленим вимогам. Адже  Вінниччина повинна стати не лише привабливим туристичним центром, а й потужним осередком розвитку спорту», - зазначив Олександр Крученюк.

В спортивному класі коледжу нині навчаться збірна футбольна команда дитячо-юнацької спортивної школи з футболу міста та області.

Для забезпечення фахових та повноцінних тренувань, які б допомагали досягати високих спортивних результатів, необхідне будівництво стадіону на частині земельної ділянки, де розміщується старе футбольне поле коледжу з біговими доріжками, яке не відповідає вимогам часу.

У 2017 році на замовлення Департаменту будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації за рахунок коштів обласного бюджету виготовлена проектно-кошторисна документація. Загальна кошторисна вартість становить 18 млн. 518,8 тис.грн. Вартість виготовлення ПКД – 361,3 тис.грн.

Залишкова кошторисна вартість на 01.01.2018 року – 18 млн. 150,0 тис.грн.

У 2018 році виділено 6 млн. 52,7 тис.грн., в тому числі:

державний фонд регіонального розвитку – 5 млн. 472,7 тис.грн.; місцевий бюджет – 580,0 тис.грн.

Проектом передбачається будівництво сучасного спортивного стадіону, а саме: футбольного поля зі штучним покриттям, глядацьких трибун, табло, влаштування освітлення, літніх душових та роздягалень, підсобних приміщень, влаштування інженерних мереж.

На сьогодні проведено тендер, визначено переможця  - ТОВ «Олеріт», ведуться підготовчі роботи для будівництва майданчика.




Переглядів: 6716
Поширень: 2

Останні новини