Свіже повітря: у Вінниці відбудеться Air ГогольFest

Повітря — природна суміш газів і життєво важливий компонент навколишнього природного середовища. Air ГогольFest – мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва, що відбудеться у Вінниці і розповість чим ми дихаємо у мистецькому плані зараз. Два дні пронизаних новим творчим духом та новими сенсами – це 17 і 18 листопада. Територія – праве крило заводу «Кристал» (вул. 600-річчя, 21).

ГОГОЛЬFEST – це фестиваль, що впродовж багатьох років проходив у Києві, збираючи навколо себе активних, творчих та мислячих людей. Зараз київська команда фестивалю створює майданчик для комунікації між митцями різних сфер, для колаборації між київськими та вінницькими митцями. Стратегія фестивалю передбачає розвиток місцевої творчості й поступову самостійність вінницького Air Fest-у.

Слово має куратор театральної програми 

Прес-конференція розпочалась з перфомансу: куратор музичної програми Богдан Богрин в образі Гоголя гучно вдихав повітря

Програма Air ГогольFest буде насичена – плануються музичний, театральний, візуальний, освітній, дитячий напрямки. Куратори – відомі у своїх царинах вінничани, що й формуватимуть детальний лайн-ап фестивалю. Обіцяють, що він буде доступний вже за тиждень.

Вже точно відомі імена київських хедлайнерів і це музичні проекти Влада Троїцького: інтелектуальне фрік-кабаре Dakh Daughters (зі своєю новою програмою, яка також носить назву AIR) та лялькове соціальне кабаре «ЦеШо». Крім того будуть ще 12 гуртів на трьох сценах про які дізнаємось згодом. 

Dakh Daughters та ЦеШо

«Цвяхом» театральної програми стане драма абсурду Влада Троїцького за п’єсою KLIMа «Парадокси злочину» від ЦСМ «ДАХ», а також перформанс німецької театральної резиденції від European Theatre Residency (українські актори разом з німецькими режисерами поставлять виставу, яка буде адаптуватися до атмосфери та настрою простору, в якому вона відбуватиметься; це буде партисипативний перфоманс).

Куратор візуальної програми - Олександр Никитюк

Взуальний простір формуватимуть Олександр Никитюк і Вольдемар Клузько. Щодо освітньої складової, то анонсовано лекції з Владом Троїцьким (засновником ЦСМ «ДФХ» і самого ГогольFest), Максимом Демським (директором ГогольFest і творцем ZixZixOne) і Андрієм Палатним (куратором театральної програми ГогольFest). Останні двоє були присутні на прес-конференції і запевнили, що освітня й інші програми ще у стадії спільного напрацювання вінницькими та київськими митцями.

"Парадокси злочину"

Проект Air ГогольFest називають тізерним, адже якщо він вдасться, то на наступний рік у місті можливо проведення масштабнішого кількаденного фестивалю. Це фактично польове дослідження з метою поглянути у що може переродитись взаємна колаборація великої кількості творчих людей. Чимало залежатиме від активності вінницьких митців та творчої молоді міста. «Людина майбутнього повинна народитися тут, а ми надамо їй повітря для життя! Зараз відбувається технічна взаємодія багатьох команд задля кодування свіжих сенсів», – говорять представники київської команди.

Владислав Троїцький

Air ГогольFest відбуватиметься за підтримки Українського культурного фонду, Вінницької міської ради і благодійного фонду «Подільська громада». Це буде дві доби пронизані духом сучасного мистецтва! Це буде простір, де, як обіцяють, мистецьким буде все, від повітря до їжі, від спілкування і до всього, що відбуватиметься навколо. Потрапити у вир подій можна буде заплативши 50 грн. на вході на територію Air ГогольFest.

Тож, Вінниця, набирай у легені нового повітря і розкривай свій творчий потенціал за допомогою Air ГогольFest!


Теги: фестивалі

Переглядів: 3559
Поширень: 0

Останні новини