У Вінниці стартував чемпіонат України зі стрільби кульової

10 жовтня у Вінниці відбулось урочисте відкриття чемпіонату України зі стрільби кульової «Кубок Поділля» серед спортсменів 1998 р. н. та молодших (гвинтівка, пістолет, рухома мішень), меморіал пам’яті ЗМС Бориса Мельника -срібного призера Олімпійських ігор 1972 р. в м. Мюнхен.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк зазначив: «Мені дуже приємно, що Чемпіонат України зі стрільби кульової проходить саме у нас на Вінниччині. Надзвичайно приємно і те, що в цьому чемпіонаті у якості гостей  беруть участь  представники наших братніх  держав: Молдови і Вірменії. Це один із найпріоритетніших видів спорту, який потребує складних координаційних навиків. Якщо інші спортсмени виходять на поєдинок зі своїм суперником, то ви виходите на двобій із особливим партнером – із самим собою. Тож бажаю кожному нових здобутків та перемог».

До учасників  чемпіонату із наставницьким словом  звернувся державний тренер України зі стрільби кульової  Андрій Петросюк: «Нинішній чемпіонат зібрав понад 300 спортсменів, і це вже є велика перемога, зважаючи на ситуацію в нашій країні. Бажаю всім  учасникам дійти результатів того, чиїм іменем названо ці змагання – Бориса Мельника. У Мюнхені золотими літерами прописане  його ім’я як призера Олімпійських ігор. Частину свого життя чемпіон провів на Вінниччині, присвятивши себе стрільбі. Вам є на кого рівнятись!».

На знак гостинності усім командам були вручені запашні короваї на вишитих рушниках та презентовані яскраві патріотичні номери художньої самодіяльності. Упродовж п’яти днів – з 10 до 15 жовтня на території  Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського змагатимуться 300 спортсменів збірних команд із 15 регіонів України: Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Київської,Кіровоградської, Львівської, Одеської, Полтавської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Чернігівської,Вінницької областей та м. Києва. В чемпіонаті також візьмуть участь гості з Молдови та Вірменії.

Варто зазначити,що стрільба кульова культивується у 20 регіонах нашої держави. Цей перспективний вид спорту постійно зростає і оновлюється, а чемпіонат України зі стрільби кульової «Кубок Поділля» пам’яті ЗМС Бориса Мельника вважається дуже престижним. Тож усі команди проводили  ціленаправлену підготовку до цих відповідальних змагань та гідно демонструватимуть свою майстерність.




Переглядів: 3292
Поширень: 0

Останні новини