У міській раді вінницьких воїнів привітали з Днем захисника України

Сьогодні у залі засідань міської ради вітання приймали чоловіки, які захищають нашу країну від агресора. Вони отримали грамоти та грошові премії. А учасник антитерористичної операції Юрій Лукіянчук отримав сертифікат для придбання легкового автомобіля.

14 жовтня у нашій державі відзначається День захисника України. З цієї нагоди у міську раду запросили вінницьких військових. Їх привітав міський голова Сергій Моргунов.

«Дуже символічно, що День захисника України відзначаємо 14 жовтня – у  День українського козацтва. Я історик за фахом і можу точно сказати, що за всю історію становлення української нації наш народ демонстрував, що він не є войовничими чи агресивними по відношенню до оточуючих людей. Для нас важливі сімейні цінності, як у співають у пісні «Садок вишневий біля хати…», але коли, не дай Боже, який-небуть ворог посягав на нашу землю, ми завжди давали відсіч. І саме в такі часи об’єднання українського народу відбувалося як ніколи.  Останні події війни на Сході говорять самі за себе. Тому я можу сказати, що День захисника України не лише для тих людей, які у формі, а й для всієї української нації. Це свято мужності, патріотизму та єднання. У свій час Петлюра сказав, що в боротьбі виростає  сила. І 2014 рік показав, що саме в боротьбі виросла потужна, сильна і одна з найкращих армій на Європейському континенті, і сьогодні це підтверджують всі» - сказав міський голова Сергій Моргунов.

Учасник АТО та бойових дій в Афганістані Юрій Лукіянчук отримав сертифікат для придбання легкового автомобіля. Внаслідок травми, отриманої на війні, чоловік має інвалідність. «Я підполковник у відставці, проходив службу, де й отримав травми. Дуже дякую міській раді за те, що виділили кошти на автомобіль», – зазначив Юрій Лукіянчук. Дружина захисника Емма Лукіянчук розповіла, що у їхній родині є три учасники бойових дій. «За цих чотири роки було стільки хвилювань, стільки переживань, серце болить, кров’ю обливається за наших чоловіків. Хочеться, щоб настав мир, закінчились бойові дії і щоб ми дарували квіти своїм захисникам на свято в мирний час», – зазначила Емма Лукіянчук.

Довідка

У Вінниці діє  Комплексна програма «Основні напрямки соціальної політики у м. Вінниці на 2015-2020 роки». Відповідно до неї  з міського бюджету щорічно виділяються  кошти  для придбання легкових автомобілів  мешканцям  міста, які є інвалідами війни – учасниками бойових дій в Афганістані до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (до 15 лютого)  та  з 2016 року  інвалідам війни – учасникам бойових дій в зоні антитерористичної операції (АТО) до Дня захисника України (до 14 жовтня).

Матеріальна  допомога  для  придбання легкового автомобіля призначається за поданням керівників Спілки учасників бойових дій міста Вінниці або відповідного дорадчого органу при міському голові з питань надання допомоги учасникам антитерористичної операції.

Протягом 2014-2018 років придбано  8 легкових  автомобілі.




Переглядів: 4013
Поширень: 0

Останні новини