На Європейській площі відбулась виставка військової техніки

Сьогодні, 13 жовтня, у Вінниці на Європейській площі можна було побачити військову бронетехніку. На виставці в рамках фестивалю «Вінниця – столиця УНР» представлені зразки історичних та сучасних панцирників: бронеавтомобілі «Отаман Петлюра» та «Варта-2». 

Рівно сто років тому на оснащенні Армії Української Народної Республіки з’явилися панцирники, що використовувались переважно для вуличних боїв. «Отаман Петлюра» - один із найбільш відомих українських панцирників доби Визвольних Змагань. Наприкінці 1918 року він дислокувався в Києві й став одним з перших броньовиків, що потрапили до рук Корпусу Січових Стрільців під командуванням Євгена Коновальця. 

Спеціалізований багатоцільовий бронеавтомобіль «Варта-2» побудований на шасі вантажного автомобіля МАЗ. Цей автомобіль брав участь у столичному святковому параді до Дня Незалежності України 24 серпня цього року.

Подивитися на військову техніку прийшли вінничани. Особливо цікаво на цій локації дітям.  

О 14:00 у Центральному парку стартувала історична реконструкція бою у рамках  Всеукраїнського фестивалю військово-історичної реконструкції «Вінниця – Столиця УНР», присвяченого до Дня захисника України та 100-річчя Українській Революції.




Переглядів: 3360
Поширень: 1

Останні новини