На вул. Ващука розпочався комплексний ремонт дороги

В цьому році у Вінниці за програмою капітального ремонту, реконструкції та будівництва доріг заплановано 12 об’єктів. Одним із них є відрізок дороги по вул. М.Ващука, на ділянці від вул. В. Порика до вул. Стельмаха. Де окрім капремонту дорожнього полотна будуть впорядковані тротуари, зовнішнє освітлення, будуть облаштовані паркомісця та турнікетне огородження для підвищення безпеки руху. Також тут влаштують велодоріжку. Як проводяться роботи проінспектував під час виїзної наради 5 липня міський голова Сергій Моргунов.

Ця дорога по вул. Ващука, яка знаходиться у житловій забудові, має двосторонній рух та ширину проїзної частини з однією смугою руху в кожен бік. По ній, окрім автомобільного, здійсниться рух громадського транспорту. Автовласники паркували свої машини просто на узбіччі, що ускладнювало організацію дорожнього руху і створювало небезпеку для пішоходів. А велосипедисти мусили їздити проїжджою частиною та тротуаром, не маючи відокремленої велодоріжки. І дорога, і пішохідна зона тут уже були в поганому стані, як і мережа вуличного освітлення. 

Зараз на ділянці по вулиці Ващука, де розпочато комплексний капітальний ремонт дороги, уже демонтували існуючі турнікети та знімають старий асфальт. Працівники влаштовують нижній шар основи під покриття проїзної частини з відсіву та верхнього шару із щебню. Після асфальтування оновлять розмітку, встановлять дорожні знаки, замінять освітлення. Буде влаштована велодоріжка, яка з’єднає існуючу мережу по Хмельницькому шосе і вулицею Порика. Буде влаштована і паркувальна зона на понад два десятки машин.

«Ми залишаємо тут зелені зони, так як нас попросили це зробити мешканці. Передбачається 13 опор освітлення з прокладкою кабелів в землі, уже перевіряємо роботу світильників у тестовому режимі, аби не заважали мешканцям прилеглих будинків. Також облагородимо підпірну стінку», - розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

Наразі ремонті роботи на дорогах ведуться у різних частинах містах. Впорядковують дорожню інфраструктуру міста за європейськими підходами. 

«Роботу по комплексній реконструкції доріг ми розпочали у 2014 році. Ми облаштовуємо не тільки проїжджу частину, а й тротуари, велодоріжки та робимо пандуси для людей з інвалідністю та мам з колясками. Там, де є можливість, облаштовуємо паркомісця. Ми підходимо до нового принципу облаштування кабелів  - прокладаємо їх тільки в землі, продовжуємо встановлювати енергозберігаючі світильники. У нас ще є багато незаасфальтованих доріг в приватному секторі, на сьогодні ми працюємо по 17 об’єктах. З 2006 року ми заасфальтували половину вулиць міста, адже цю роботу ми почали ще за ініціативи Володимир Гройсмана. Ми внесли певні корегування у бюджет на 2018 рік, і розпочинаємо ще робити частину вулиці Генерала Арабея. Разом з дорожнім фондом і при підтримці обласної адміністрації комплексно робимо вул. Гніванське шосе. Ми встановлюємо там опори для майбутньої контактної мережі. Працюємо також в індустріальному парку над інфраструктурою, адже це наша частина зобов’язань перед інвесторами. На цей рік загалом передбачено 218 млн на ремонт доріг, тротуарів, будівництво нових об’єктів дорожньої інфраструктури. Цю роботу ми продовжимо й далі», - зазначив міський голова Сергій Моргунов під час виїзної наради.

Із запланованих на цей рік об’єктів три уже завершені – це капремонт ділянок вулиць Київської  (від вул. Сергія Зулінського до лікарні швидкої допомоги), а також вул. Пирогова (від площі Гагаріна до вул. Дачної), а також ІІ черга будівництва дороги по вул. Верхарна.





Переглядів: 5121
Поширень: 0

Останні новини