З початку року вінницькі митники склали 1600 протоколів про порушення митних правил

Вінницькою митницею ДФС протягом січня-вересня нинішнього року складено 1600  протоколів про порушення митних правил. Майже половина з них – за перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів. Близько 650 протоколів було складено за недоставляння товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів, видачу їх без відповідного дозволу  або втрату. Загальна вартість предметів митних правопорушень сягла 6 млн грн.

В рамках взаємодії митниці з правоохоронними органами з початку року до територіальних підрозділів Нацполіції України та Служби безпеки України було направлено 34 повідомлення про кримінальні правопорушення, зокрема, контрабанду наркотичних засобів чи психотропних речовин, здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, а також за підроблення документів.

Загалом, протягом січня-вересня Вінницькою митницею розглянуто 835 справ. Накладено штрафів на суму 8,4 млн. грн., стягнуто штрафів на суму 2,1 млн. грн. В свою чергу, судом розглянуто 161 справа, перераховано до держбюджету штрафів на суму 277 тис. грн.



Переглядів: 1940
Поширень: 0

Останні новини