Студенти ВНТУ успішно виступили на Enactus World Cup у Кремнієвій долині

На Всесвітньому кубку Enactus, який проходив 9-11 жовтня у Кремнієвій долині (місто Сан-Хосе, Каліфорнія, США), Україну представляла команда Вінницького національного технічного університету.

Третьокурсниця Вікторія Богачук, капітан команди Enactus VNTU, розповідає подробиці

«Це уже вп'яте команда Enactus ВНТУ брала участь на такому високому рівні цих престижних змагань — ENACTUS WORLD CUP.

У складі нашої команди були:

Вікторія Богачук - новий капітан Enactus VNTU; Янна Чайковська — капітан трьох попередніх сезонів Enactus VNTU; Богдан Півошенко - УБ-16б; Сергій Шаталюк - МВКД-16б.

Також у складі делегації були присутні на змаганнях ще студенти факультету менеджменту та інформаційної безпеки Андрій Журавльов та Дмитро Івчук.

На змаганнях перший етап — жеребкування: розділення 36 країн світу на 6 ліг по 6 команд.

На цьому етапі удача нам не посміхнулась. І наша команда обирала місце самою останньою. Тобто вибору ми не мали й були змушені були виступати у лізі із дуже сильними командами. Наприклад, Індія — переможці минулого року.

Виступали ми першими — відео виступу

Особисто я отримала задоволення від презентування результатів своєї річної роботи на світовій арені.

Презентували ми 5 проектів:

три екологічні:

1) Eco to go - переробка одноразових паперових стаканчиків;
2) Eco school - впровадження роздільного збору сміття у школах міста Вінниці;
3) Eco to the world - наша гордість, міжнародний проект, під час якого діти в країні Ганна стали екологічно освідченнями, отримали пункт прийому паперу, а молодь отримала можливість працевлаштуватись, виробляючи книги з переробленого паперу;

два соціальних проекти:

1) "Світлі вчинки" - надання навичок та знань у дитячих будинках дітям, шляхом неформальної освіти та впровадження менторської системи;
2) "Орієнтир на успіх" - проект із технічною розробкою - маячок для людей із вадами зору, який допомагає їм знайти входи у будівлі за рахунок звуку.

До півфіналу із нашої ліги ввійшли Індія та Німеччина, ми стали четвертими. Враховуючи наші ресурси, особисто я, задоволена результатом та бачу нові напрямки роботи.

Враження від змагань не передати словами! Усе масштабно, якісно, мотивуюче, просто круто! Перед нами виступали успішні люди — бізнесмени, політичні діячі, випускники Енактус зі всього світу. Наприклад, колишня генеральний секретар США, директор компанії Ford, Walmart та інші.

У ENACTUS WORLD CUP брали участь команди із всіх куточків світу — США, Канада, Австралія, Китай, Корея, безліч країн Африки та південної Америки. Європейські країни — Німеччина, Італія, Британія, Голландія тощо. Загалом 36 країн.

Дуже емоційним та насиченим був день культурної ярмарки, де всі у національних костюмах представляли культуру рідної країни.

Україна виглядала яскраво та колоритно!

Там ми познайомились із студентами з усього світу! Обмінялись досвідом реалізації проектів у їх домівках та просто поспілкувались у неформальній обстановці, чим самим розвивали свої навички англійської мови.

Цьогоріч перемогла Канада із неймовірно потужним агропромисловим проектом, який створювався 6 років та мав вкладення для реалізації у кількості декількох мільйонів доларів США!

На жаль, ми не маємо і близько подібних фінансових можливостей для проектів в Україні, але бачимо які проекти є більш конкурентноздатними на World Cup.

Враження про Америку склались суперечливі. Є речі які кращі, ніж у нас, але штат Каліфорнія мені здався надто розпущеним. Ми відвідали три його міста: Лос-Анджелес, Сан-Франциско та Сан Хосе. Але судити про цю країну по одному штату не можна, скрізь по-різному, тому хочеться відвідати інші американські мегаполіси. Хотілось би встигнути побачити більше за цю поїздку, але через брак фінансування та враховуючи те, що ми не могли собі дозволити випасти на довго із навчального процесу, ми не змогли цього зробити.

Та попри такі мінуси як бруд, високі ціни, розпущені люди, Каліфорнія і її вічне літо, гарні краєвиди, кар'єрні можливості все ж приваблюють.

У наступному вересні відбудеться World Cup 2019 у тому ж місті — м. Сан Хосе.

Щоб перемогти на національних змаганнях та виступити там ще раз, нам потрібно дуже плідно працювати, адже після 6 липня, коли відбулись Національні змагання, 4 місяці всі команди України працюють над новими проектами, які представлять на змаганнях, а ми весь цей час готувались до виступу у Силіконовій Долині.

Тому нам потрібні нові люди. Як стати частинкою Енактус ВНТУ? Дуже просто!

Є лише два правила — бути студентом ВНТУ та бути змотивованим змінювати світ на краще. З такими людьми, ми обов'язково спрацюємось!

Повертаючись додому, троє із команди мали пересадку на літак у Відні з часовою паузою у 9 годин. Тому ми просто сіли на автобус і поїхали гуляти по цьому прекрасному місту. Побачили визначні місця центру столиці Австрії та отримали від цього справжнє задоволення — чисто, тихо, цікаво, місто з неймовірною архітектурою. Ця прогулянка стала прекрасною вишенькою на тортику всієї мандрівки.

З задоволенням повернусь в обидві ці країни!»



Переглядів: 4661
Поширень: 0

Останні новини