Минулих вихідних у Вінниці відбувся останній цьогоріч осінній ярмарок

Щедрий врожай овочів та фруктів на Вінниччині дозволив провести яскраві осінні ярмарки з продажу населенню сільськогосподарської  продукції та продовольчих товарів в м. Вінниці.  27 жовтня відбувся заключний у цьому році ярмарок.

Аби в черговий раз оглянути асортимент товару та цінову політику на продукцію, на ярмарок завітали перший заступник голови облдержадміністрації  Андрій Гижко, директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко та директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Анатолій Ткачук.

Цієї суботи на ярмарку свою продукцію представили підприємства переробної промисловості з виробництва м’ясних та консервних виробів, молокопродуктів, хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів, борошна, круп, плодоовочевих консервів, яєць, олії, а також торговельні підприємства споживчої кооперації та фермерські господарства і сільськогосподарські  товаровиробники м’яса, риби, фруктів, овочів, меду та інших продовольчих товарів.

Андрій Гижко: «Дивлячись на ярмарковий період в цілому, ми бачимо, що кожної суботи у 9 ранку на площі досить людно, важко пройти між торговими рядами. Вінничани купують овочі, м’ясо, фрукти. Щодо учасників ярмарку, то хочу підкреслити, що на адресу обласної державної адміністрації надійшло понад сотня звернень щодо продовження цих ярмарків. Говорячи про цінову політику, то порівняно з минулим роком ціни не змінились, а навпаки, на деякі товари знизились. Зокрема, вартість цукру. У минулому році у цю пору вартість цукру складала 16 грн., а цього року – 10 грн. за кілограм. Яблука минулого року були по 8-12 грн. за кілограм, а цього року – 4-6 грн. Тому ми в черговий раз переконались, що потреба у проведенні таких ярмарків є як для мешканців, так і для фермерів, які мають можливість реалізувати свою продукцію».

Спілкуючись з вінничанами, що завітали на ярмарок, то слід відмітити, що всі вони висловлюють задоволення як щодо асортименту товару, так і цінової політики. Зокрема, вінничанин Максим Турчак відмітив: «На ярмарку ми купуємо товар безпосередньо у товаровиробника, нам не потрібно їхати в місто. На ярмарку ми купуємо сир, м’ясну продукцію, овочі та яблука за досить приємними цінами». 

Протягом п’яти ярмаркових субот безпосередньо у Вінниці реалізовано продукції на загальну суму біля 19 мільйонів гривень, де взяло участь понад 400 суб’єктів господарювання. Головна мета проведення таких ярмарків досягнута – ціни в загальному на 15-20% були нижчі від цін в торговельних підприємствах та ринках міста .

Слід також відмітити, що щороку спостерігається тенденція збільшення кількості сільгоспвиробників, які мають бажання взяти участь у ярмарках. Є райони-лідери, які взяли найактивнішу участь та забезпечили найширший асортимент продукції на ярмарках, а саме: Барський, Вінницький, Тиврівський, Літинський, Липовецький, Немирівський райони та місто Вінниця. 




Переглядів: 2544
Поширень: 2

Останні новини