В басейні Палацу дітей та юнацтва відбувся Кубок області з плавання

Вихідними, 27-28 жовтня, у Вінниці розіграли Кубок області з плавання серед чоловіків і жінок. Спортсмени змагалися у 25-метровому басейні Палацу дітей та юнацтва ім. Л. Ратушної.

На блакитні доріжки виходили 117 учасників. Вони представляли чотири команди ВМПДЮ і одну – спортклубу «Маяк» (Вінниця). Представників із районів цього разу не було.

Відбулися дві престижні естафети 4 по 50 метрів – вільним стилем і комбінована. Вони супроводжувалися завзятими вигуками одноклубників, тренерів і вболівальників. Всі естафети виграли команди господарів блакитних доріжок. Серед чоловіків чемпіонами стали «Черепахи», серед жінок – «Акули».

До нашої команди входили чотири спортсменки. Окрім мене, це ще Карина Демчук, Анастасія Селезньова та Марія Іванцова. В естафетах перемагаємо не вперше. Вони подобаються тим, що у них ти менше переживаєш за власний виступ. Бо інший член команди може скоротити відстань і допомогти перемогти. Так було і цього разу: ми почали лідирувати лише на третьому етапі, – каже 13-річна учасниця команди «Акули» Вікторія Коваль, яка також стала срібною призеркою в особистому заліку.

Найвищі результати серед усіх плавців на Кубку показали брати Олексій та Віктор Хникіни, сини дворазового  срібного олімпійського призера з плавання Павла Хникіна. Зокрема, Віктор виграв запливи 50 і 100 метрів на спині, а Олексій – 50 і 100 метрів вільним стилем. Обидва підтвердили свій рівень – майстрів спорту України.    Золотих медалей на Кубку у братів Хникіних могло б бути й більше, але у залік йшли лише два результати. До речі, Олексій є членом збірної України, а Віктор – кандидатом до неї.

Я проплив обидві дистанції за нормативом майстра спорту. На 100-метрівці відірвався від переслідувачів на пів-басейну, на 50-метрівці – на два корпуси. Готуюся до Кубка України серед чоловіків, який пройде у Кременчуку з 6 по 9 листопада, – розповів 19-річний Олексій Хникін.

Як повідомили організатори, за підсумками обласного Кубка відбирають кращих плавців одразу на три всеукраїнські змагання.

Зокрема, на Кубок України серед чоловіків поїдуть брати Олексій і Віктор Хникін. Щодо кандидатів на участь в юнацьких чемпіонатах України (в Харкові і Дніпрі), то будемо вирішувати спільно на тренерській раді, – розповів головний суддя Кубку області Віталій Жук.

На змаганні був присутній почесний гість – голова відділення НОКУ України у Вінницькій області Павло Хникін. Він підтримував своїх синів та доньку, а також взяв участь у нагородженні призерів Кубку.

На жаль, рівень плавання у Вінниці є невисоким. Це не дивно. Бо спортсмени можуть користуватися лише одним муніципальним басейном з чотирма доріжками, і то 25-метровим (а не спортивним 50-метровим, які є у головних центрах плавання країни – авт.). Тому на тренуваннях виходить забагато плавців на одній доріжці, через це бракує часу на вдосконалення дорослих спортсменів, – коментує Павло Хникін. – Щодо басейнів «Маяк» та «Авангард» –то вони приватні, і там є свої правила, свої закони. Певні сподівання можна покладати на басейн СКА, який збираються реконструювати. Водночас у Вінниці необхідно відкривати додаткові спортивні школи плавання, аби була здорова конкуренція. А не проводити всі обласні змагання виключно в одному басейні.



Переглядів: 10672
Поширень: 1

Останні новини