На Вінниччині під час полювання мисливець отримав вогнепальне поранення

Третього листопада на території Вінницької області розпочався мисливський сезон на парнокопитних та хутрових мисливських тварин. Невиконання правил полювання може призвести до отримання травм мисливцями.

4 листопада до лікарні звернувся 49-річний житель Теплицького району з вогнепальним пораненням стегна. Поранення потерпілий отримав, перебуваючи на полюванні з товаришем. Після вистрілу по дичині кілька дробин відрекошетили від дерева та травмували чоловіка. В рамках відкритого кримінального провадження за ст.128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) поліцією встановлюються усі обставини події.

Шановні  громадяни,  неухильно дотримуйтесь правил поведінки на полюванні.

Пам’ятайте, що на полюванні забороняється:

направляти зброю на людину чи домашніх тварин, навіть якщо вона не заряджена; передавати зброю іншим особам, попередньо не розрядивши; виїзд мисливців і перебування їх на полюванні з несправною, незареєстрованою зброєю; стріляти на шум, шарудіння, по не чітко видимій цілі; тримати рушницю з внутрішніми курками  з відкритим запобіжником; стрільба одночасно з двох стволів двоствольної зброї;

Потрібно дотримуватись наступних правил:

при заряджанні і розряджанні зброї її ствол повинен бути направлений вгору або в землю; під час долання перешкод зброю потрібно розрядити;  полювання проводиться лише в умовах повної видимості;   стрільбу мисливець має вести з особливою обережністю і попередньо переконавшись у тому, що в напрямку пострілу немає людей чи домашніх тварин; у випадку падіння зброї потрібно негайно розрядити її і переконатися, що в канали стволів не потрапили сторонні предмети; після пострілу треба перевірити, чи не залишилися в каналах стволів частинки розірваних гільз та інших предметів; у разі якщо патрон не входить в патронник стволів, категорично заборонено його туди втискати; при наближенні до населеного пункту, місця відпочинку, збору мисливців тощо на відстані до 200 метрів мисливець зобов'язаний розрядити рушницю; під час відпочинку зброю необхідно в незарядженому стані підвішувати або класти на надійну опору. 


Переглядів: 4649
Поширень: 0

Останні новини