З початку року вінницькі платники податків перерахували майже 285 млн.грн. військового збору

 Ці вагомі кошти, що були перераховані платниками податків області впродовж січня-жовтня  2018 на модернізацію та реформування української армії року,  перевищили очікувані на 11,3 млн грн.

Про це інформує в.о. начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Олег Мартинюк та наголошує, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, надходження збільшились майже на 44,0 млн грн. Такий приріст посадовець пояснює, насамперед, сумлінністю платників податків-роботодавців регіону, що нарощують розміри зарплат найманих працівників, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий  збір.

Нагадаємо, об’єкт оподаткування військовим збором визначений статтею 163 Податкового кодексу України. До нього, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема – це орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж  рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.



Переглядів: 1396
Поширень: 0

Останні новини