Офіційний коментар засновника LetyShops – Ігора Гнатовського щодо вчорашнього обшуку

Вчора, в місті Вінниця відбулися обшуки СБУ в IT-компанії LetyShops.

Ситуацію коментує CEO LetyShops, – Ігор Гнатовський.

«В першу чергу варто відзначити, що абсолютно незрозуміло за яких підстав до нас прийшли з обшуками, які проводились в офісі компанії в місті Вінниці, а також в квартирі, де я мешкаю, і навіть у моїх батьків. З отриманої ухвали Печерського районного суду про проведення обшуку ніякої інформації щодо кримінальних правопорушень, що нам інкримінуються, встановити неможливо - вказаний набір статей ніякого відношення до ІТ галузі і бізнесу немає.

Судячи з ситуації яка відбулася можно зробити висновок, що нещодавно прийнятий закон «про маски-шоу стоп 2» просто не діє. Ситуація виглядає як відкритий тиск зі сторони правоохоронних органів на бізнес і ми не перша компанія яка з цим стикається. Інших підстав ми не бачимо. Проведення таких заходів в компанії, яка була удостоєна звання кращого роботодавця міста Вінниці у 2017 році в ІТ галузі (по версії DOU https://dou.ua/lenta/articles/ratings-2017-summary/), де працюють більше 200 офіційно працевлаштованих співробітників (НЕ ФОП) і яка справно платить податки, виглядає як мінімум дивно.

В результаті 7 годинного обшуку в офісі компанії в місті Вінниця, за участю слідчого з особливо важливих справ ГПУ та групи оперативних співробітників СБУ, було вилучено 3 папки з документами, 2 ноутбуки і 1 телефон. Всі вилучені матеріали могли б бути отримані слідчим органом і на підставі звичайного письмового запиту, ми цілком відкриті і нічого не приховуємо, оскільки працюємо виключно в правовому полі.

Компанія працює в штатному режимі. Нікому із посадових осіб компанії не було висунуто ніяких звинувачень і ми не отримали жодних коментарів щодо суті кримінального провадження, в рамках якого відбулись обшуки, тому наступним кроком ми хотіли б отримати відповідні пояснення від компетентних органів.

Ми вважаємо, що дії працівників ГПУ та СБУ були не обґрунтованими і сподіваємося отримати належну правову оцінку даній ситуації.

Більш детальну інформацію щодо вчорашніх подій я пізніше опублікую на своїй сторінці у Facebook (https://www.facebook.com/gnatovsky.igor). Дякую всім за підтримку, ми це дуже цінуємо!»

CEO LetyShops, Ігор Гнатовський



Переглядів: 2581
Поширень: 0

Останні новини