Володимир Гройсман спілкувався із вінницькими сімейними лікарями про реформування первинної ланки медицини

Сьогодні, 16 листопада, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Вінницю з робочою поїздкою. Першим об’єктом, в якому побував Глава Уряду, став Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 (вул. Зерова,13). В амбулаторії Володимир Гройсман говорив з лікарями про реформування первинної ланки.

В цьому році Уряд Гройсмана запровадив нову систему фінансування лікарів первинної ланки медицини, в основі якої лежала ідея «гроші «ходять» за пацієнтом».  Нагадаємо, що офіційно кампанія з підписання декларацій із сімейними лікарями розпочалась 2 квітня цього року. У червні Центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) уклали угоди з Національною службою здоров’я. В результаті цього вони отримують фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», а лікарі почали отримувати збільшені у 2-3 рази зарплати.

«Сьогодні у Вінниці, а завтра у Києві я буду проводити нараду по медичній реформі, яку дехто критикує, але я вважаю, що вона дієва, і не можна було залишати ситуацію такою, якою вона була. Нашим головним  завданням було змінити систему. Впровадження законів потребують дуже серйозних титанічних змін, в тому числі і традиційного медичного середовища. Але я думаю, що на базі вашого закладу вже сьогодні можна побачити, що зміна системи фінансування приводить до збільшення мотивації лікарів, і це тільки початок. Я думаю, що це правильний шлях, хоча він і не є безпроблемним. Я радий сьогодні почути, що зарплата у лікарів зросла у рази. Я не вважаю, що це максимум по заробітній платі, але це дуже гарний крок до повернення престижності професії лікаря», – сказав Володимир Гройсман під час спілкування з сімейними лікарями ЦПМСД №1.

За сім місяців цього року 263 556  вінничан уклали декларації із сімейними лікарями. Це найкращий показник  серед інших міст України. В результаті такої активності вінницькі лікарі почали отримувати більшу заробітну плату, а пацієнти змогли обрати того лікаря, якому довіряють, незалежно від закладу, в якому він працює 

Фото з сайту Урядовий портал




Переглядів: 3413
Поширень: 1

Останні новини