Народний дім на Вінничині «ожив» завдяки ДТЕК Ладижинській ТЕС

Новий, теплий і комфортний Народний дім відкрився у селі Заозерне, що на Вінничині. Селяни кажуть, що більшість покращень - завдяки сприянню Ладижинської ТЕС і активним мешканцям.

Про теплий Будинок культури у цьому селі мріяли давно. А реалізувати мрію селян за проектом Ірини Бесараб, голови сільської ради Заозерного, вдалося завдяки сприянню ДТЕК Ладижинська ТЕС. Місцевий народний дім облаштований за польським проектом соціального розвитку для сільської громади. Станція подбала, перш за все, про теплопостачання. 180 тис. грн – це коштидля введення у дію котельні, радіаторів опалення.

Задумка Ірини - на місці колишнього холодного Будинку культури відкрити теплий і комфортний Народний дім, який буде збирати мешканців разом для відзначення свят, для дозвілля та спілкування. Завдяки співфінансуванню та спільній роботі громади, влади і бізнесу, будівлю повністю відремонтували, закупили нові меблі, оновили парадні сходи. На святкове відкриття зібрали усе село.

«Цей Народний дім – для життя для нашого села, тож щиро дякуємо Ладижинській ТЕС. Живімо і користуймося цими благами. Ми і надалі будемо робити усе для розвитку Заозерного, адже переконані, що тільки за власної ініціативи можна очікувати розвитку і прогресу», - говорить голова сільської ради.

Директор ДТЕК Ладижинська ТЕС Олександр Бобрик запевняє, що співпраця із громадою села Заозерного триватиме, і всі найкращі ініціативи селян на чолі з його керівницею завжди знайдуть підтримку у ДТЕК.

Загальні соціальні інвестиції ДТЕК у Вінницьку область з 2011 по 2017 роки склали більше 333 млн. грн. Традиційно вони охоплюють напрямки: енергоефективність, охорона здоров'я, соціально значуща інфраструктура, розвиток бізнес-середовища, підвищення активності громад.

ДТЕК Ладижинська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Центральній Україні. Встановлена потужність ТЕС складає 1800 МВт. Кількість працівників сягає 1200 осіб. ДТЕК Ладижинська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго входить у ТОП-3 найбільших платників податків Вінниччини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  майже 1,4 млрд грн.



Переглядів: 3766
Поширень: 0

Останні новини