Спільна робота над вирішенням проблем пасажирських перевізників

Задля легалізації доходів найманих працівників фіскальна служба Вінниччини продовжує зустрічі з представниками бізнесу. Цього разу до Вінницької ОДПІ запросили представників галузі перевезень пасажирів, зокрема, міських  служб  таксі.

У заході взяли участь заступник начальника ГУ ДФС у Вінницькій області  Ігор Бондар, начальник Вінницького управління ГУ ДФС у області Віталій Поплавський  та начальник  управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області  Олексій Соколовський.

Під час відвертої розмови представники контролюючих органів інформували роботодавців про заходи, що проводяться для легалізації доходів і заробітної плати найманих працівників та безпеки руху пасажирів. А також нагадали про відповідальність перевізників. Серед іншого акцентували увагу присутніх на впроваджені електронних сервісів. Зокрема повідомили, що на сайті ДФС функціонує електронний кабінет платника  податків, а на сайті Укртрасбезпеки – електронний кабінет перевізника, які дають можливість отримувати та перевіряти інформацію і  про авто, і про водія, і про наявність дозвільних документів на здійснення діяльності з перевезення, і про реєстрацію перевізника як СПД та системи оподаткування, на якій він перебуває тощо. 

У ході жвавого обговорення платники податків розповіли про проблемні питання галузі, серед яких – відставання законодавчої бази від вимог часу, складність отримання ліцензій на перевезення, відсутність стоянок для таксі  та недобросовісна  конкуренція.

За результатами зустрічі домовилися напрацювати спільні пропозиції щодо впорядкування діяльності таксі, в тому числі й до законодавства щодо спрощення механізму отримання дозвільних документів.      



Переглядів: 2293
Поширень: 0

Останні новини