У Вінниці ще одна родина взяла на виховання дитину

Сьогодні, 19 листопада, у приміщенні міської ради ще одна вінницька прийомна сім’я підписала договір про влаштування малолітньої дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання та спільне проживання у їх родину. Заступник міського голови Галина Якубович привітала подружню пару із поповненням в родині та підкреслила, що усі відповідні служби завжди готові допомогти та підтримати подружжя, яке виховує прийомну дитину.

«Ми вдячні вам за те, що ви прийняли таке важливе та відповідальне рішення, і тепер дитина житиме в родині. Це уже третя така родина, яка створена у цьому році. Сьогодні дитинка потрапляє у багатодітну сім’ю, де у неї будуть братики і сестрички. Міська рада завжди буде підтримувати такі родини і усі служби допомагатимуть їм у вирішенні соціальних питань. Від міської ради прийомна родина отримає грошову допомогу у розмірі 25 000 гривень», – каже Галина Якубович

Начальник служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська, зазначила, що дівчинку, яку бере на виховання родина Оксани та Віталія  Житників, має проблеми із здоров’ям, але їх це не налякало. Уже сьогодні  трирічна Юля переїде до свого нового дому.  

Чоловік та дружина, які будуть виховувати шосту дитину, поділилися враженнями. Для них це відповідальний крок, оскілки це перша дитина, яку вони беруть на виховання. 

«Ми беремо в свою родину дуже гарненьку дівчинку, якій 3,8 років. Її звати Юлічка, хочемо, щоб вона росла в сім’ї і мала гарне майбутнє. У нас є п’ятеро дітей і є можливість взяти ще дитину в свою сім’ю, тому ми вирішили це зробити, щоб  допомогти ще одній дитинці. Усі наші діти підтримують нас і готуються до зустрічі із сестричкою», – ділиться враженнями подружжя. 

Службою у справах дітей міської ради постійно проводиться робота щодо вирішення проблем соціального захисту дітей, особливо сиріт та позбавлених батьківського піклування. Питання влаштування до сімейних форм виховання таких дітей є одним з найвагоміших. Працівники служби постійно проводять роз’яснювальну роботу щодо можливості влаштування дітей до сімейних форм виховання, в тому числі створення прийомних сімей.

У службі у справах дітей Вінницької міської ради на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває 236 дітей. Тим, хто готовий взяти дітей у сім’ю, потрібно звернутись до служби у справах дітей Вінницької міської ради за телефонами: 67-14-24, 67-13-73.

З детальною інформацією можна ознайомитись на сторінці служби у справах дітей Вінницької міської ради.




Переглядів: 3967
Поширень: 2

Останні новини