Аварійний стан мереж ДП «Маяк» міг призвести до зриву опалювального періоду, - "Вінницяміськтеплоенерго"

До КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» час від часу звертаються споживачі  щодо відсутності послуги з централізованого гарячого водопостачання у деяких будинках мікрорайону Вишенька та Слов’янка.

Більшість звернень - від споживачів, яким раніше  (до 1 серпня 2018 року) надавало послуги ДП «Теплокомуненерго Маяк». Так, справді, станом на 21.11 у зв’язку з поривами мереж послуга з централізованого гарячого водопостачання тимчасово припинена у  17 будинках (список адрес додається). КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго" робить все можливе, щоб ліквідувати пориви, які виникають. Також є аварійні ремонтні роботи, під час проведення яких проводиться відключення будинків від послуги менше ніж на добу. Наприклад, сьогодні проводять аварійні ремонтні роботи теплової мережі  по вул. Грушевського, 17, у зв’язку з цим буде тимчасово призупинена послуга в деяких будинках та бюджетних установах центральної частини міста.

Під час відповідей на звернення ми неодноразово роз’яснюємо споживачам про причину виникнення поривів на даних мережах. Причина - аварійний стан мереж, які передали КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго" від ДП «Теплокомуненерго Маяк» лише з 1 серпня.

З-поміж 26 км теплових мереж та мереж гарячого водопостачання у двотрубному виконанні, які передали нашому підприємству,  - 80% зношені.  Бездіяльність ДП «Теплокомуненерго Маяк» призвела до поривів мереж гарячого водопостачання,  через яких всі канали підтоплені гарячою водою!

З 1го серпня КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» ліквідувало понад 70  поривів на даних мережах. Підприємство змушене ліквідовувати пориви лише своїми силами. Відтак, витрати по ліквідації аварійних поривів і проведенню інших ремонтних робіт по мережах ДП «Маяк»  - понад 4 млн гривень.   Якщо говорити в цілому, для того, щоб налагодити систему гарячого водопостачання по мережах ДП «Маяка», за попередніми орієнтовними підрахунками, необхідно близько 65 млн гривень.

Тобто, саме аварійний стан мереж і безгосподарська діяльність ДП «Маяк» призвела до проблем з мережами гарячого водопостачання, які КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» вирішує і до сьогодні своїми зусиллями.

Споживачі неодноразово звертаються до нашого підприємства, залишаючи звернення і на сайті, і в мережі Facebook. Всі звернення негативного та обурливого характеру. Але хочемо наголосити на ще один момент! Стан мереж ДП «Маяк» настільки аварійний, що могла бути загроза зриву опалювального періоду для цілого району. Починаючи з 1 серпня аварійні бригади КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» і вдень, і вночі (цілодобово!) ліквідовували пориви, які один за одним виникали!  Наше підприємство не могло залишити місто без послуги з централізованого опалення в холодну днину, тому спочатку кидало всі сили на тепломережі, щоб розпочати опалювальний сезон вчасно.

І якби Вінницька міська рада не передала нашому підприємству тепломережі ДП «Маяка» і наші працівники не проводили б роботи цілодобово, то зараз Україна могла б говорити не лише про зрив опалювального періоду у Смілі, Кривому розі та Херсоні! Без централізованого опалення могла б залишитися велика частина мікрорайону Вишенька та Слов’янка (колишні споживачі ДП «Теплокомуненерго Маяк»).

 Але не через борги за газ, а через аварійний стан мереж, які просто не були б придатні до запуску теплоносія по них і відповідно не могли б надати послугу споживачам.

Саме тому завдяки зусиллям КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго", що активно працювало в період з серпня по жовтень на мережах ДП «Маяк», у домівках колишніх споживачів  ДП «Маяк» є послуга з централізованого опалення.  Аварійні бригади підприємства продовжують працювати цілодобово і протягом всього опалювального періоду. І у випадку виявлення поривів одразу виїжджають на місця і починають оперативно проводити роботи, щоб не залишати домівки вінничан без послуги на довгий період.

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго»  не залишає ніколи споживачів без інформації. На нашому підприємстві  працює цілодобово диспетчерська служба, куди  кожен споживач може звернутися за номером 43-34-95. Також відкриті до спілкування і в мережі Інтернет. Функціонує офіційний сайт підприємства, де вінничани можуть залишати онлайн-звернення, а також функціонує сторінка в мережі Facebook. Всі звернення, коментарі та повідомлення, залишені і Інтернеті, опрацьовуються і оперативно відправляються з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00, п’ятниця з 8:00 до 15:45.

До того ж,  щодня публікуємо в мережі Інтернет перелік будинків, де відсутня послуга. Втім, завжди зазначаємо споживачам: якщо у Вашому будинку є проблеми з послугою з централізованого опалення та гарячого водопостачання, але у даному списку Ваших адрес не зазначено, тоді варто звертатися до житлово-експлуатуючих організацій, аби ті перевірили внутрішньобудинкову систему. Це ще одна проблема, яка є на підприємстві! Адже часто житлово-експлуатуючі організації перекидають свою роботу на наше підприємство.

Варто зауважити, що перед початком опалювального сезону працівниками КП ВМР “Вінницяміськтеплоенерго” разом з представниками житлово-експлуатуючих організацій міста Вінниці проведено обстеження житлового фонду на предмет готовності до опалювального сезону 2018-2019 років. Проведено обстеження всіх без винятку житлових будинків, які отримують послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання від КП ВМР “Вінницяміськтеплоенерго”.

За результатами обстеження лише 37 житлових будинків отримали Акти готовності до опалювального періоду 2018-2019рр. що свідчить про їх 100% готовність.

У зв’язку з невиконанням у повному обсязі заходів по підготовці до опалювального сезону на 866 житлових будинків видано Акти готовності під Гарантійні листи, в яких безпосередньо керівники експлуатуючих організацій зобов’язалися виконати роботи, зазначені у виданих працівниками  КП ВМР “Вінницяміськтеплоенерго” приписах. Як зазначається у гарантійних листах, у разі їх невиконання акти готовності до опалювального періоду анульовується і саме керівники житлово-експлуатуючих організацій беруть на себе відповідальність за невходження будинку в опалювальний період. 

Ще 207 будинків житлового фонду виявилися готовими до опалювального періоду менше ніж на 50%, їм також було видано приписи, але без можливості написання гарантійного листа. 

Відтак, у зв’язку з тим, що експлуатуючі організації міста Вінниці не звернулися до КП ВМР “Вінницяміськтеплоенерго” про перевірку виконання заходів зазначених в приписах, як це було зазначено в Гарантійному листі, Акти готовності видані на 866-ть житлових будинків втратили свою чинність. Так само і не виконані роботи в інших 207 будинках.

Тобто, всього у 1073 будинках можуть бути проблеми з отриманням послуги як з централізованого опалення, так і з гарячого водопостачання, які має вирішити житлово-експлуатуюча організація!

Список відключень станом на 21.11.18

У зв’язку з проведенням заходів з усунення аварійної ситуації з ремонту тепломережі  по вул. Грушевського, 17  з 10:00 до 22:00 21.11.2018р. буде тимчасово припинена послуга з централізованого опалення за адресами:

вул. Грушевського, 21,23,46,50,56,66,70, вул. Артинова, 6,14, вул. Театральна, 2,3,7,11, вул. Оводова, 6,13, пр. Селянський, 3,5, вул. Соборна, 22,44,46, вул. Магістратська 54,56,62,65,78,80,96,98А,98Б,100,134,136,138, пр. Цегельний, 3,10,14, вул. І. Богуна, 1,3.

Бюджетні організації:

вул. Магістратська,58, ДНЗ №3, вул. Оводова,3, ЗОШ вул. Соборна,94, ЗОШ вул.  Магістратська,66, Художня школа, вул. Артинова,21, Музична школа, вул. Соборна,50, Департамент соціальної політики, вул. Соборна,56, БТІ, вул. Соборна,68, Торгівельна промислова палата, вул. Соборна,70,72, Облдержадміністрація, вул. Хлібна,1, Національна поліція, вул. Театральна,10,12,14, вул. Театральна,13, Музично-драматичний театр, вул. Театральна,12,  Приймальня депутата, вул. Чорновола,3 Гуртожиток КНТЕУ, вул. Верещагіна,6, Поліклініка МВД, вул. Грушевського,11, Інститут підвищення кваліфікації вчителів, вул. Грушевського,13, Департамент освіти, вул. Грушевського, 17, Міський суд, вул. Грушевського, 27, СБУ зв'язок, вул. Грушевського, 35, Музей бойової слави, вул.  Магістратська, 84,86, вул.  Магістратська, 44, МКЛ№2, вул.  Магістратська, 37, Держгірпромнагляд, вул. Оводова, 15.

Послуга з централізованого гарячого водопостачання буде тимчасово припинена за адресами:

Вул. Грушевського, 23,56,70.

Наголошуємо, у вищезазначених будинках послуга буде призупинена лише з 10:00 до 22:00  сьогодні, 21 листопада.                     

Нагадуємо щодо тимчасового відключення послуги з централізованого гарячого водопостачання:

У зв’язку з поривом мережі гарячого водопостачання послуга тимчасово припинена у 17 будинках за адресами:

просп. Юності, 45А, 67,71,73,75,77,83А, (роботи проводитимуться сьогодні, 21.11), вул. Келецька, 78А,78Б, (роботи продовжуються сьогодні, 21.11), вул. А. Первозванного, 24,26, (роботи проводитимуться сьогодні, 21.11), вул. Келецька, 94, 104, вул. Городецького, 7, вул. Ващука, 4, вул. Інтернаціоналістів, 12,14,

Ще  у 22 будинку послуга з гарячого водопостачання подається без циркуляції:

вул. Л.Ратушної, 22, (роботи продовжуються сьогодні, 21.11), просп. Юності, 43, (роботи продовжуються сьогодні, 21.11), вул. Л.Ратушної,79А, (роботи проводитимуться сьогодні, 21.11), вул. Келецька, 132,134,136, вул. В.Порика, 45,47, вул. Кн. Коріатовичів, 149,155,157,157А,168,183, вул. А.Первозванного, 36,40,42,48,50,52,52А, 80.


Переглядів: 3332
Поширень: 1

Останні новини