Представники громадських організацій Вінниці та ІТ-кластеру обговорили візію «Місто сильної громади»

20 листопада 2018 року відбулось п’яте фахове обговорення проекту Концепції інтегрованого розвитку м.Вінниці до 2030 року. Участь у ньому взяли  представники громадських організацій та ІТ-сфери. Фахівці  розглядали проекти, які включені до візії «Місто сильної громади». 

У цій частині проекту Концепції зосереджено увагу на особистісний розвиток людини і громадянина, який невід’ємно пов’язаний  з формуванням сильної, відповідальної громади. Майбутній вінничанин має бути небайдужим до свого розвитку і розвитку власного міста.  

Візія «Місто сильної громади» орієнтована на те, щоб досягнути наступного бажаного майбутнього стану: в місті цінують та поважають кожного, у 2030 році Вінниця – це місто освічених громадян, у яких розвинуті компетенції ХХІ ст.: комунікація, командна взаємодія, здатність до вирішення комплексних задач, критичне мислення, творчі здібності, фінансова грамотність, які займають  активну громадянську позицію та володіють ґрунтовними знаннями про свої права та обов’язки.

Також завдання перед громадою – об'єднатись навколо пріоритетів: розвиток громадянського суспільства і партисипація, економіка знань, безпечне міське середовище, сучасні якісні сервіси, цифровізація усіх сфер життєдіяльності міста, професійне  і прозоре  місцеве самоврядування. 

Під час обговорення проектів, що включені до проекту Концепції інтегрованого розвитку м.Вінниці до 2030 року, вінницькі айтішники відзначили важливість розвитку Порталу відкритих даних, запровадження інноваційних систем з елементами штучного інтелекту в різні сфери життя міста, автоматизація транспортної системи та розробку картки вінничанина.

А громадських активістів цікавив розвиток партнерства з органами влади, розробка та реалізація комплексної програми сприяння ІГС, створення Центру партисипативної демократії та ін.

Загалом у візії «Місто сильної громади» передбачені наступні піроритети:

розвиток громадянського суспільства і залучення городян до прийняття рішень місцевого значення; розвиток передової системи надання адміністративних та інших видів послуг; вдосконалення муніципального управління та підвищення компетенцій працівників підприємств, установ та організацій міста; безпека (інформаційна, інфраструктурна, техногенна, особиста); прозора інформаційна політика і супровід імплементації Концепції інтегрованого розвитку міста; цифровізація муніципального простору.


Переглядів: 2555
Поширень: 0

Останні новини