Ні грошей, ні автозапчастин: вінничанин перерахував шахраям майже 10 тис. грн. за неіснуючий товар

Минулої доби до поліції звернувся 49 – річний вінничанин та повідомив, що невідомий чоловік шахрайським шляхом заволодів його коштами в сумі 9800 грн. Перерахувавши гроші  на банківську картку за автозапчастини, потерпілий так і не отримав  товар.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1. ст.190  Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає до 3–х  років позбавлення волі.

Все частіше до поліції звертаються громадяни, які стали жертвами інтернет-шахраїв. З початку року працівники поліції зареєстрували близько 160  таких  звернень. Щоразу зловмисники вигадують  нові схеми обману, аби заволодіти грошима користувачів. Найбільш розповсюдженою схемою, за якою діють шахраї, є купівля-продаж товарів на різних сайтах та інтернет-магазинах. Зловмисники реєструється в Інтернет-магазині  під вигаданим іменем, вказуючи одноразовий номер телефону. Після  чого виставляють  на продаж  неіснуючий  товар за  ціною нижчою за  ринкову. Отримавши  кошти чи завдаток за товар, злочинці  вимикають телефон.

Перед тим, як відправити  гроші, поцікавтеся  відгуками  клієнтів,  які  вже скористалися послугами цього магазину. Найбезпечніше  - зустрітися  з  продавцем   особисто  і  передати гроші  або скористатися послугами кур’єра, що дасть змогу перевірити  товар.



Переглядів: 2333
Поширень: 0

Останні новини