У Козятинському ЦНАПі розпочали прийом документів для оформлення ID-карток та закордонних паспортів

Відтепер жителі Козятинського району зможуть оформити закордонний паспорт та внутрішній у форматі ID-картки у міському ЦНАПі. Згідно з чинним законодавством, дану послугу віднині, окрім Державної міграційної служби та ДП «Документ», можна замовити і в територіальних центрах надання адміністративних послуг. 

Офіційний старт наданню нових адміністративних послуг у Козятинському ЦНАПі дали 26 листопада голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, начальник управління Державної міграційної служби у Вінницькій області Борис Наливайко та міський голова міста Козятин Олександр Пузир.  Як повідомив голова облдержадміністрації Валерій Коровій, за кількістю надання адміністративних послуг Козятинський ЦНАП є одним із найкращих на Вінниччині.  «Процес децентралізації – це не лише передача фінансового ресурсу, а й, в першу чергу, передача адміністративних повноважень на місця. За рахунок цього, органи місцевого самоврядування мають можливість надавати населенню цілий комплекс послуг. Одним із основних результатів є відсутність черг, адже міська рада забезпечила Центр додатковою кількістю необхідних спеціалістів, що пройшли відповідний курс навчання», –  наголосив посадовець. 

Нове приміщення облаштовано таким чином, аби мінімізувати час обслуговування клієнтів та створити максимально комфортні умови для подання документів. 

«Ми відкрили новий відділ, у якому жителі міста зможуть отримати паспорт громадянина України та паспорт для виїзду за кордон. На  облаштування автоматизованого робочого місця із міського бюджету було виділено 260 тисяч гривень. Це дасть можливість задовольнити потреби козятинчан, які хочуть оформити біометричні паспорти чи ІD-картки, та зекономить час на вирішення цього питання», – прокоментував міський голова Олександр Пузир. 

Начальник місцевого ЦНАПу Оксана Бортняк повідомила, що всі процеси з видачі паспортів повністю автоматизовані, тож у громадян, які вирішать отримати паспорт у Центрі надання адміністративних послуг, не виникне жодних труднощів, аби отримати необхідний документ максимально швидко і комфортно.  

У ЦНАПі за виготовлення документів стягується тільки адміністративний збір. Звичайна ІD-картка коштує 279 грн., термінова – 366 грн. При досягненні 14-ти або 16-ти років ця послуга є безкоштовною. Вартість закордонного біометричного паспорта громадянина України становить 557,32 грн., термінового – 810, 32 грн. 29 серпня 2018 року було видано Наказ Мінюсту №2825/2 «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». У додатку до Наказу визначені адміністративно-територіальні одиниці, в яких здійснюється надання послуг РАЦС через ЦНАП, а саме по Вінницькій області – це м. Вінниця, м. Козятин та м. Могилів-Подільський. Вже з січня 2019 року громадяни зможуть скористатися послугами з державної реєстрації актів цивільного стану в міському Центрі надання адміністративних послуг. 

Для довідки:

За принципом "єдиного вікна" у Центрі громадянам і суб'єктам господарювання надається 304 види адміністративних послуг.

За місяць роботи Центр зазвичай надає близько 3 000 послуг і 5-6 тисяч консультацій. За 2017 рік через ЦНАП до місцевого бюджету надійшло 558 680 грн. З січня по жовтень цього року - майже 600 000 грн.

В приміщенні Центру встановлено камери відеоспостереження, які дають можливість записувати відеозображення, що отримується від цих камер, в "реальному масштабі часу".

На початку 2018 року місцевий Центр надання адмінпослуг був капітально відремонтований та обладнаний, відповідно вимог сучасного законодавства.

З метою покращення обслуговування громадян та спрощення надання адміністративних послуг, що віднесені до компетенції Регіональних сервісних центрів МВС між Козятинською міською радою та Регіональним сервісним центром МВС в Вінницькій області підписано договір про співпрацю.

Оформити договір про надання послуг з вивезення побутових відходів з КП «Чисте місто» також можна в місцевому ЦНАПі.

Цей підрозділ мерії після ремонту відповідає вимогам сучасності. Чимала кількість городян мали змогу переконатися, що справді інституція украй потрібна, адже відтепер на бюрократичні процедури козятинчани витрачають набагато менше часу, до того ж не мають ходити з однієї інстанції до іншої. Все вирішується тут, у центральній частині міста.

В ЦНАПі створені доступні та зручні умови для обслуговування громадян, привітний персонал, зручний графік роботи без перерв і неприйомних годин. Кількість необхідних фахівців дозволяють якомога швидше допомогти і вирішити ті питання, з якими звернулися відвідувачі.

Проведено ремонт зони очікування, ремонт частини відкритої зони та входу в приміщення ЦНАП, в зоні очікування, в закритій зоні замінено систему опалення, придбано та встановлено камери відеонагляду з онлайн-трансляцією, придбано автоматизоване робоче місце адміністратора, проведено ремонт відкритої зони.

На зазначені цілі в 2017-2018 роках з місцевого бюджету виділено та освоєно близько 1,5 млн.грн.




Переглядів: 3436
Поширень: 0

Останні новини