Вінниця отримала відзнаку у галузі енергоефективності

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Приємна новина – спільнота «Угода мерів-Східне партнерство» відзначила Вінницю у сфері енергетики та клімату.

У рамках ініціативи Європейського Союзу «Угода мерів», що об’єднує понад 350 підписантів, наше місто, серед декількох інших, отримало сертифікат визнання участі та досягнень.

До «Угоди мерів» Вінниця доєдналася у 2011 році за ініціативою Володимира Гройсмана. А у 2013-му розробила План дій зі сталого енергетичного розвитку до 2020 року, і в 2016 році цей документ був оновлений. Сертифікат – це проміжна відзнака. Фактично, європейські партнери підтвердили, що Вінниця не лише задекларувала прагнення бути енергоефективною, а і відстежує результати Плану дій завдяки системі моніторингу.

Як учасник Угоди, Вінниця до 2020 року прагне зменшити викиди СО2 щонайменше на 20% за рахунок енергозбереження та «зелених технологій». Це – необхідно у боротьбі з глобальним потеплінням. Проект охоплює підприємства енергетики, заклади бюджетної сфери, транспорт, інфраструктуру, житлове господарство. Але важливо, що свій внесок може зробити кожен, застосовуючи енергоефективні технології на побутовому рівні", - повідомив Сергій Моргунов




Переглядів: 2780
Поширень: 0

Останні новини